Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/03/2021
Lifestyle / Travel

Unde pleci din București când ai 2 roți

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii Unde pleci din București când ai 2 roți Share Unde pleci din București când ai 2 roți


Vremea se încălzește, ai ajuns la zi și cu ultimul serial de pe listă, iar oale de sarmale e de mult timp goală. Nu mai există nicio piedică între tine și sportul în aer liber. Nu am fost niciodată adepta alergatului sau mersului la sală, dar am găsit mereu plăcere în mersul cu bicicleta. Așa că, din propria experiență, pot spune că ciclismul în București înseamnă supraviețuire. Piste ilegale, trotuare scumpe și nereușite, alei de parc pline de gropi, pietoni egoiști care nu împart spațiul de deplasare cu tine, șoferi nervoși de când te-au zărit. Nu spun toate astea ca să te conving că mai bine îți agăți casca în cuier, mai degrabă, Bucureștiul poate să devină cel mai bun loc de plecare. Fie că vrei să te apuci de sport, te pregătești intens pentru lunile de vară, nu știi ce să faci în weekend cu familia sau prietenii sau pur și simplu vrei să te relaxezi, uite câteva trasee numai bune de pedalat.

Unde pleci din București când ai 2 roți

Cel mai ușor traseu, prietenos atât cu cei înrăiți, cât și cu juniorii are drept destinație Pădurea Băneasa. Nu contează de unde începi atâta timp cât ajungi pe Șoseaua București-Ploiești și faci dreapta pe Aleea Privighetorilor și ai ajuns unde trebuie. Intri în pădure și ai nu mai puțin de 900 de hectare care oferă un spațiu generos, plin de alei și poteci, pentru un traseu cu bicicleta.

La fel de ușor, dar puțin mai solicitant este drumul până la Cernica. Ținând cont de punctul în care pornești, se pedalează fie pe Șoseaua Pantelimon, fie pe Şoseaua Vergului şi se merge drept pe Şoseaua Cernica. Odată ce ai ieșit din capitală într-o oră ai ajuns la destinație. Poți face un popas pe malul lacului, mănăstirea și muzeul sunt aproape, iar dacă vrei un impuls de energie pentru drumul de întoarcere, poți să cumperi câteva produse bio de la producătorii români din zonă.

Traseul meu preferat este Arcul de Triumf-Lacul Snagov. Pornind de la Arcul de Triumf se pedalează spre Casa Presei Libere, trecând de Muzeul Satului. Câțiva kilometri mai târziu ajungi la Săftica, unde fie te poți bucura de peisajul de la Ghermănești sau să testezi pistele pentru bicicliști de pe trotuare. De aici mai e puțin până la Lacul Snagov, destinația așteptată, unde poți lăsa bicicleta deoparte pentru câteva momente și să te relaxezi pe marginea lacului sau să o iei la pas prin pădure.

Unde pleci din București când ai 2 roți

Însă cel mai frumos traseu este cel de la Parcul Mogoșoaia. Drumul nu este complicat, pornind de la Parcul Bazilescu se merge drept pe Bulevardul Bucureștii Noi. Treci de Străulești, continui pe bulevard, iar după faci stânga pe Strada Valea Parcului. Aleile din parc te vor duce la Palatul Mogoșoaia, construcția brâncovenească, stilul arhitectural românesc renascentist.

  • Text de Teodora Bratu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută