Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/03/2021
Artă & Cultură

Aniversare MNAC | 20 de ani

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Aniversare MNAC | 20 de ani Share Aniversare MNAC | 20 de ani


Muzeul Național de Artă Contemporană marchează anul acesta 20 de ani de existență, privind spre viitor și pregătind noi strategii de participare la dezvoltarea culturii vizuale din România.

Aniversare MNAC | 20 de ani

Foto@ Dani Ghercă, Văzând Istoria – 1947-2007. Colecția MNAC (15.11.2018 – ) vedere din expoziție

Pe parcursul întregului an, MNAC va organiza o serie de evenimente on- și offline, prilejuri de reflecție asupra rolului muzeelor în contextul schimbărilor fundamentale ce au loc la nivel local și global. Interviuri, lansări de publicații și de expoziții, cursuri aplicate de istoria artei, ateliere de educație și creație artistică, tururi ghidate, evenimente surpriză vor menține constant acest flux care nu e doar aniversar – ci și prospectiv.

MNAC ocupă în prezent o poziție centrală în modelarea memoriei culturale colective, fiind un loc de întâlnire pentru comunitățile care garantează spectrul de diversitate al societății din România. Programele Muzeului se adresează deopotrivă specialiștilor și publicului larg, minorităților de toate tipurile, sectorului cultural independent și partenerilor instituționali din cultură, artă și educație. Dezvoltând un program amplu de recuperare istorică a culturii vizuale din România, MNAC urmărește și sprijină în același timp tendințele noi și talentele manifestate în generația tânără.

Cu un flux mediu de 14 expoziții/an, cu un portofoliu editorial de peste 50 de titluri, cu o colecție care cuprinde peste 7.000 de lucrări de artă și zeci de mii de documente originale, fotografii, cataloage, publicații –  reunite într-un impresionant fond documentar, MNAC a dezvoltat programe care îmbină cultura cu preocupările legate de dezvoltarea armonioasă a orașului București, de conservare a mediului natural și de recuperare a patrimoniului imaterial, fiind – prin complexitatea angajamentelor sale – o instituție muzeală caracteristică pentru standardele secolului 21.

Înființat prin Hotărârea de Guvern 691/ 31.08.2001, ca rezultat al fuziunii dintre Departamentului de Artă Contemporană al Muzeului Național de Artă al României și Oficiul Național pentru Documentare și Expoziții de Artă, Muzeul Național de Artă Contemporană funcționează începând cu 2004 în sediul său principal din Palatul Parlamentului. Între 2001-2012, directorul Muzeului a fost Mihai Oroveanu. Din 2014, MNAC este condus de către Călin Dan. 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută