Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 10/03/2021
Film

Festival care promovează exclusiv filme realizate de femei

Mihaela Scânteie De Mihaela Scânteie
Comentarii Festival care promovează exclusiv filme realizate de femei Share Festival care promovează exclusiv filme realizate de femei


10 scurtmetraje realizate exclusiv de femei în cadrul Festivalului ”Tricky Women/ Tricky Realities”

În perioada 8 martie- 21 martie, Festivalul ”Tricky Women/ Tricky Realities” prezintă în avanpremieră cea mai nouă și originală producție a lui, numită ”Despre călătorii, probleme de suflet și marginalități”.

Festivalul sus-numit, este austriac și este dedicat filmului de animație, o nișă destul de puțin cunoscută publicului larg. Cele 10 filme din selecția disponibilă, sunt creații artistice realizate în exclusivitate de femei, parte a unui exercițiu de conștientizare a femeii artiste, creatoare de animație. 

Producțiile din cadrul Festivalului fondat în 2001 – singurul din lume care promovează exclusiv filme realizate de femei, de la concept la realizare și prezentare, sunt animații care au în spate creatoare austriece și nu numai. ”Este vorba despre producţii care deschid ochii, care fac invizibilul vizibil, care vorbesc despre lucruri greu de exprimat, care ne ajută să înțelegem puncte de vedere mai puțin obișnuite.” afirmă organizatoarea selecției filmelor din cadrul festivalului, Waltraud Grausgruber. „Programul ‚Despre călătorii, probleme de suflet şi marginalităţi’ vorbeşte despre dragostea dar şi despre frica de viață, reciteşte vechi mituri și ne face să descoperim întâlniri neaşteptate din cotidianul societăţilor noastre actuale. Selecţia pe care v-o prezentăm nu este numai despre istoriile cuprinse în aceste filme, ci şi despre diversitatea tehnicilor la care au recurs realizatoarele în crearea acestor filme. Animația este atât de variată, după cum sunt și ideile, conceptele și chemările individuale ale acestor artiste.” continuă co-fondatoarea festivalului.

 

“Tricky Women/ Tricky Realities” este un proiect susținut de Ministerul Austriac al Afacerilor Europene și Internaționale. Filmele selecționate pot fi vizionate în urma trimiterii unui email pe adresa bukarest-kf@bmeaiga.gv.at la care vi se va răspunde rapid cu un link de acces și o parolă.

Filmele sunt următoarele :

Linzer Lust | Linz Delight, Maya Yonesho, AT/DE 2019, 3’17

Vermessung der Distanz | Measuring the Distance, Susi Jirkuff, AT 2019, 7‘

The Outlander, Ani Antonova, AT 2018, 5’

Shaul und Iwan | Shaul and Ivan, Rebecca Akoun, AT 2019, 9’50

Contouring, Veronika Schubert, AT 2019, 3’50

Lieb Dich | Love You, Sabine Groschup, AT 2019, 8’

Pangäa, Beate Hecher und Markus Keim, AT 2020, 13‘35

Who’s Afraid Of RGB, Billy Roisz, AT 2019, 8’20

In Her Boots, Kathrin Steinbacher, AT/UK 2019, 6’02

Cardiograph, AT 2018, 1’40

Explosive Speech, AT 2017, 2’00

Shaping Waves, AT 2018, 1’45

Glass Wall, AT 2017, 2’07, Anna Vasof

Text adaptat de Mihaela Scânteie după o informare a Forumului Austriac la București

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută