Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/02/2021
Muzică Viața Orașului

În concert, la Filarmonica Brașov, solista Ioana Cristina Goicea

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii În concert, la Filarmonica Brașov, solista  Ioana Cristina Goicea Share În concert, la Filarmonica Brașov, solista  Ioana Cristina Goicea


Cu mare bucurie si cu mult drag, Filarmonica Brasov invită publicul meloman la concertul acestei săptamani, in ziua de joi, 25 februarie 2021, ora 19.00. Concert Simfonic
Dirijor: Bogdan Chiroșcă
Solistă: Ioana Cristina Goicea – vioară (Austria)

În concert, la Filarmonica Brașov, solista Ioana Cristina Goicea

PROGRAM
W. A. Mozart – Uvertura la opera „Don Giovanni”
A. Dvořák- Concertul pentru vioară și orchestră în la minor op. 53
S. Prokofiev – Simfonia nr. 1 în Re major op. 25 Simfonia clasică

" "

Sala Patria – online live
Joi, 25 februarie 2021, Ora 19.00

În concert, la Filarmonica Brașov, solista Ioana Cristina Goicea

Ioana Cristina Goicea este un artist adevarat, si asta este ceea ce conteaza. Are potential sa devina un star! – Vadim Repin

Violinista Ioana Cristina Goicea s-a nascut la Bucuresti intr-o familie de muzicieni si a studiat cu profesorii Mariana Sirbu, Krzysztof Wegrzyn, Petru Munteanu si Stefan Gheorghiu.

Este laureata a concursurilor internationale Regina Elisabeta (Bruxelles 2019), Indianapolis (USA 2018) si Fritz Kreisler (Viena, 2014). Este castigatoarea concursurilor Michael Hill (Noua Zeelanda 2017), Deutscher Musikwettbewerb (Bonn 2018), precum si concursurilor internationale Johannes Brahms (Austria, 2013) si Andrea Postacchini (Italia 2012).

In Octombrie 2020, la varsta de 27 de ani, Ioana Cristina Goicea a fost numita profesor de vioara la prestigioasa Academie de Muzica si Arte Performante din Viena (Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien).

Ioana Cristina Goicea a concertat in sali renumite de concert din toata lumea: Concertgebouw Amsterdam, St Martin-in-the Fields, Ateneul Roman, Townhall Auckland, Bozar Bruxelles, Melbourne Recital Centre, Meistersingerhalle Nürnberg, Shanghai Concert Hall, Konzerthaus Freiburg si Filarmonica din Bratislava.

Violonista Ioana Cristina Goicea a concertat ca solistă cu orchestrele Belgian National Orchestra, Nürnberger Symphoniker, NDR Radiophilharmonie Hannover, Auckland Philharmonia, Indianapolis Symphony, Baden-Baden Philharmonic, Südwestdeutsche Philharmonie, Norddeutsche Philarmonie, Filarmonica George Enescu, Orchestra Naţională şi Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Naţională de Tineret, I Virtuosi Italiani precum si cu toate orchestrele simfonice din Romania. In 2015 a castigat, impreuna cu pianistul Andrei Banciu, premiul al doilea si “Young Award” la concursul international de muzica de camera de la Trieste.

A participat la prestigioasele Academii de Muzica de camera: Verbier Academy si Heidelberger Frühling, la Masterclassuri in cadrul Kronberg Academy precum si la cursuri de maiestrie cu profesorii: Pinchas Zukerman, Mihaela Martin, Silvia Marcovici si Saschko Gawriloff.

Ioana Cristina canta pe o vioara „Gianbattista Guadagnini” (Parma, 1761), oferita de fundatia Deutsche Stiftung Musikleben din Hamburg.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută