Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 24/02/2021
Film / Streaming

Un altfel de film despre iubire: „Malcolm & Marie”

Diana-Andreea Mardare De Diana-Andreea Mardare
Comentarii Un altfel de film despre iubire: „Malcolm & Marie” Share Un altfel de film despre iubire: „Malcolm & Marie”


Luna februarie este despre iubire, iar majoritatea persoanelor urmăresc filme de dragoste, fie femei/adolescente singure ce mânăncă înghețată visând la poveștile de dragoste ca în filme, fie cupluri care sărbătoresc Dragobetele cu un pahar de vin, bucurându-se de un film romantic.

Chiar dacă ne uităm în mod excesiv la filme și seriale, este totuși frumos să alegem filmul potrivit pentru ziua în care sărbătorim iubirea. Există întotdeauna filmele clasice precum Crazy, Stupid, Love, The Notebook și Titanic, dar o nouă poveste de dragoste se simte atât de bine atunci când o găsim – la fel ca în viața reală. Așa că luați-vă jumătatea, animalul de companie sau cutia de înghețată și vizionați în ziua de Dragobete un altfel de film despre iubire.

„Malcolm and Marie” este un film care relatează relația complicată a lui Malcolm, un cineast, și Marie, iubita acestuia, într-o noapte după ce cuplul se întoarce acasă de la premiera de succes a filmului lui Malcolm. Deși seara se anunță una liniștită, la scurt timp lumea cuplului se prăbușește brusc și seara lungă coboară în turbulențe pe măsură ce dezvăluirile despre relațiile lor încep să iasă la suprafață, testând puterea iubirii lor.

Filmul are doar doi actori Malcolm (John David Washington) și Marie (Zendaya). Washington (fiul lui Denzel) a avut un rol important în filmul premiat cu Oscar, 2018, BlacKkKlansman, înainte de a merge pe marele ecran în 2020 prin intermediul lui Christopher Nolan’s Tenet, al treilea film cu cele mai mari încasări ale anului din Marea Britanie. Zendaya a făcut furori în 2019 și 2020 după ce a jucat personajul principal Rue în Euphoria, pentru care a câștigat și un Emmy în septembrie 2020. Aceasta a jucat în adolescență în mai multe seriale pe canalul Disney, iar mai târziu în filmele Spiderman și The Greatest Showman.

Un altfel de film despre iubire: „Malcolm & Marie”

„Malcolm & Marie” este ideea creatorului serialului Euphoria Sam Levinson, care regizează filmul. Colaborând cu cineastul Marcell Rev, Sam Levinson creează un film extrem de original, acesta fiind un tribut adus marilor iubiri de la Hollywood și, totodată, o expresie emoționantă a încrederii în viitorul cinematografiei. Aceștia au optat ca acest film să fie alb-negru, adaugând influențele clasice ale Hollywood-ului.

Un altfel de film despre iubire: „Malcolm & Marie”

Ce este atât de diferit acest film despre iubire, față de celelalte?

Filmul în sine a fost filmat în timpul pandemiei, dar, în ansamblu, oferă o metaforă a relațiilor în pragul de blocare, diferit de celelalte filme din această categorie prin faptul că „Nu este o poveste de dragoste, este povestea iubirii”. Povestea se desfășoară în întregime în casa lor și, în mare parte, pe parcursul unei seri, în care emoțiile se desfășoară într-o gamă – plină într-un moment, tandră și iubitoare în următorul. Sunt prinși în această casă, în această noapte, în propriile lor capete și în percepțiile lor reciproce. Se ceartă, sunt cruzi, sunt scuze și o fac din nou. Devine clar că atât de mult cât aceste personaje se iubesc, la fel și se urăsc reciproc. Este un roller coaster insular fără ieșire.

Într-o conferință Zoom lansată de Zendaya cu Sam Levinson aceasta afirmă: „Un lucru special la acest film este că nu există o rezoluție reală. Care este raționamentul din spatele acestui fapt? Cu ce vrei să plece oamenii? Există un câștigător clar? De partea cui suntem? Ar trebui să fie împreună, nu ar trebui să fie împreună?”.

Filmul poate fi urmărit pe platforma Netflix.

Recomandare de DIANA MARDARE

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută