Meniu Zile și Nopți
Lifestyle

Leonardo DiCaprio, scrisoare deschisă pentru Joe Biden

Silvia Trașcă De Silvia Trașcă
Comentarii Leonardo DiCaprio, scrisoare deschisă pentru Joe Biden Share Leonardo DiCaprio, scrisoare deschisă pentru Joe Biden

Leonardo DiCaprio se implică activ de ani buni în combaterea problemelor climatice, iar la începutul anului 2021 actorul își dorește să își facă vocea auzită la un alt nivel. El a redactat o scrisoare deschisă președintelui Statelor Unite, Joe Biden, pe tema crizei climatice și problemelor prezente care nu trebuie ignorate.

Fondator al unei organizații non-profit ce informează publicul cu privire la problemele de mediu, DiCaprio îi amintește președintelui proaspăt învestit că problemele de mediu sunt urgente și că nu pot fi amânate nici măcar pe perioada pandemiei.

“Momentul potrivit pentru a ne confrunta cu criza climatică este acum”, a scris Leonardo DiCaprio pe Instagram.

“Mă alătur astăzi liderilor din guvern, sectorul de business și mișcarea ecologistă pentru a-i solicita lui Joe Biden să fie liderul de care avem nevoie în actualul context climatic și liderul pe care știința îl solicită.”

Scrisoarea a fost semnată de persoane din industria divertismentului, oameni de știință, fizicieni, personalități din televiziune, ONGiști și activiști.

“Ceea ce avem de făcut de acum înainte presupune un efort uriaș: nevoia de aplana criza de sănătate publică globală și criza economică și nevoia de a-i uni pe americani – toate acestea sunt urgente.

În vreme ce ne recuperăm de pe urma pandemiei de COVID-19 și reconstruim economia globală, trebuie să intervenim și în problemele climatice. De fapt, acestea nu sunt misiuni diferite; ele se suprapun. Acesta este cel mai important deceniu din istoria umană în confruntarea crizei climatice”, a completat actorul.

Leonardo DiCaprio a vorbit despre criza climatică și la gala premiilor Oscar din 2016, când a fost premiat la categoria “Cel mai bun actor în rol principal”.

Galerie imagini

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută