Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/01/2021
Artă & Cultură Viața Orașului

Ziua franco-germană a fost sărbătorită la Brașov

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Ziua franco-germană a fost sărbătorită la Brașov Share Ziua franco-germană a fost sărbătorită la Brașov


Ziua franco-germană, 22 ianuarie, a fost sărbătorită la Brașov printr-un eveniment hibrid, organizat de Agenția Consulară a Franței la Brașov și Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu, Clubul Francofon de Afaceri Brașov și Clubul Economic German Brașov, Alianța franceză și Centrul cultural german, ce a alternat secvențele cu prezență fizică cu cele online.

Ziua franco-germană a fost sărbătorită la Brașov

La eveniment au luat cuvântul Ambasadorii Franței și Germaniei, Excelențele Sale doamna Laurence Auer și domnul Cord Meier-Klodt, şi reprezentanții autorităților locale. Acesta a fost prilejul, pentru fiecare dintre vorbitori și pentru toți participanții, de a discuta despre noi modalități de colaborare pentru o construcție europeană durabilă la Brașov.

Partenerii instituționali ai evenimentului au fost Ambasadele celor două țări, Prefectura, Consiliul Județean și Primăria din Brașov, Universitatea Transilvania, Inspectoratul Școlar Județean și Camera de Comerț și Industrie Brașov.

Este pentru prima dată când Ziua franco-germană este sărbătorită la Braşov în această formulă extinsă și organizatorii doresc să fie doar un prim pas spre o manifestare a prieteniei, colaborării și construcției europene, împreună, zi de zi.

22 ianuarie este o dată de o importanță deosebită pentru începutul reconcilierii dintre Franța și Germania și, în același timp, pentru construcția europeană. În 1963 a fost semnat tratatul de cooperare dintre Franța și Germania, de către Generalul de Gaulle și Cancelarul Adenauer, cunoscut ca Tratatul de la Elysée, care pune bazele unei cooperări pașnice, durabile; un nou tratat, semnat în 22 ianuarie 2019 la Aix-la-Chapelle/ Aachen de către Președintele Emmanuel Macron și Cancelarul Angela Merkel, prelungește și aprofundează angajamentele primului tratat.

Data simbolică, de 22 ianuarie, a fost aleasă în 2003, cu ocazia aniversării a 40 de ani de la semnarea Tratatului de la Elysée, fiind lansată de Președintele Jacques Chirac și de Cancelarul Gerhard Schröder.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută