Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/01/2021
Muzică Viața Orașului

Alone Together | O serie de șase concerte solo de pian la Universitatea Transilvania din Brașov

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Alone Together | O serie de șase concerte solo de pian la Universitatea Transilvania din Brașov Share Alone Together | O serie de șase concerte solo de pian la Universitatea Transilvania din Brașov


Alone Together este o serie de șase concerte solo de pian concepută în perioada pandemiei COVID-19. Organizată de Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov și curatoriată de pianistul Lucian Ban, seria împrumută numele unui standard clasic de jazz și va prezenta șase dintre cei mai reprezentativi pianiști români de jazz improvizând solo – poate expresia absolută a muzicii de cameră – și răspunzând la întrebările adresate de Lucian Ban și de Adrian Lăcătuș, directorul Centrului Multicultural.

Alone Together | O serie de șase concerte solo de pian la Universitatea Transilvania din Brașov

Prin această a cincea stagiune de Chamber Jazz@Universitatea Transilvania, având loc în condiții neobișnuite, organizatorii își propun să aducă din nou muzicienii aproape de comunitate. Fiecare recital va fi filmat profesionist și înregistrat live pe extraordinarul Steinway seria D al Universității și va fi transmis pe paginile de Facebook și YouTube ale Centrului Multicultural după programul de mai jos.

„Așa cum știm, criza sanitară a marcat întreaga lume, traversând țări și continente, și ne-a afectat comunitățile într-un mod fără precedent. Poate că artiștii interpreți au fost printre cei mai afectați, văzându-și viețile complet suspendate. Deși măsurile de distanțare ne țin în continuare departe unii de ceilalți, sperăm ca acest proiect să arate, încă o dată, că muzica și artele pot aduce speranță și alinare. Pentru orice pianist de jazz, reprezentațiile solo reprezintă provocarea supremă, de vreme ce nu ai unde să te ascunzi și trebuie să te confrunți nu numai cu propriii demoni, dar și cu întreaga istorie a pianului în jazz și cu cea a instrumentului însuși.” (Lucian Ban)

Program:

30 ianuarie: Mircea Tiberian

27 februarie: Alexandru Olteanu

20 martie: Toma Dimitriu

17 aprilie: Lucian Ban

15 mai: Sebastian Spanache

12 iunie: Romeo Cozma

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută