Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/01/2021
Muzică Podcast

Podcast Zile și Nopți I Muzeul Rock

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Podcast Zile și Nopți I Muzeul Rock Share Podcast Zile și Nopți I Muzeul Rock


Inițiativă remarcabilă a platformei muzeale private PostModernism Museum și a reputatului om de televiziune şi istoric muzical Doru Ionescu (Timpul chitarelorVocile jazzului românescPoveşti cu cântec din diaspora etc), Muzeul Rock din România este prima arhivă online a fenomenelor culturale muzicale rock, pop, folk şi jazz din România.

 

Accesibilă gratuit pe site-ul postmodernism.ro, are și o secțiune de obiecte accesibilizate pentru nevăzători (prin  adăugarea lor la THATS | Touch & Hear Assistive Teaching System, datorită parteneriatului cu Asociația Pentru Dezvoltare Urbană), obiecte de colecție scanate 3D, dar și cercetări specializate, inclusiv cea în parteneriat cu CNSAS, care analizează informații legate de grupurile de fan-cluburi ale fenomenelor rock-folk-jazz așa cum erau ele privite din perspectiva Securității. Putem astfel înregistra și modul în care aceste fenomene muzicale au fost receptate în epoca comunistă, cât și grija autorităților pentru aceste grupuri de tineri cu potențial reactiv.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută