Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 17/01/2021
Film / Streaming

10 regizori celebri care au semnat cu Netflix 

Silvia Trașcă De Silvia Trașcă
Comentarii 10 regizori celebri care au semnat cu Netflix  Share 10 regizori celebri care au semnat cu Netflix 


Netflix a devenit noua platformă de experimentare pentru cineaști reputați ai vremurilor noastre, iar printre aceștia se numără nume celebre precum David Lynch, Christopher Nolan și Spike Lee, care au dezvoltat sau au în plan mai multe proiecte originale de amploare pentru gigantul de streaming.

Cea mai populară platformă de streaming a jucat bine cărțile la Hollywood anul trecut, iar în timp ce cinematografele au pierdut sume uriașe din cauza pandemiei, Netflix a reușit să atragă cei mai mari regizori ai generației noastre, dezvoltând un portofoliu impresionant.

Cel mai recent nume remarcabil adăugat pe listă este regizorul David Lynch, iar compania promite ca acesta să fie abia începutul, fiind într-o strânsă competiție cu alte platforme de streaming video ce cresc promițător, precum HBO Max sau Disney.

Publicația ScreenRant a făcut un top 10 al celor mai mari regizori care au semnat contracte importante cu Netflix în ultima perioadă:

10. David Lynch

lynch

David Lyncheste unul dintre cele mai misterioase figuri cinematografice, în consecință și detaliile despre viitorul proiect cu Netflix sunt aproape inexistente. Zvonurile din presa americană spun că numele viitoarei producții este Wysteria, însă nu se știe dacă va fi un film sau un serial. Lynch, un geniu absolut al industriei, a creat de-a lungul carierei filme precum “Mulholland Drive”, cât și serialul “Twin Peaks”, care a testat toate limitele creativității. Dacă este vorba despre un film, fanii cu siguranță se vor entuziasma, deoarece geniul creativ nu a lansat un lungmetraj de la “Inland Empire”, din 2006.

9. Fernando Meirelles

fernando

Numele lui Fernando Meirelles nu este menționat la fel de des precum Martin Scorsese sau David Fincher, dar regizorul argentinian este unul dintre cei mai aclamați cineaști ai secolului XXI, a fost nominalizat la mai multe premii Oscar și a regizat “City of God”, care se află în primele 30 de filme de pe IMDB. 

The Two Popes“, primul serial regizat pentru Netflix, este considerat unul dintre cele mai bune filme lansate în 2019, ce l-a readus pe Meirelles în rândul marilor regizori, după ce a trecut printr-o fază oarecum liniștită în carieră. 

8. Charlie Kaufman

kaufman

La sfârșitul anilor ’90, Charlie Kaufman a devenit rapid unul dintre cei mai căutați scenariști ai vremii și acel succes a continuat în anii 2000, întrucât a câștigat Premiul Academiei pentru cel mai bun scenariu original pentru filmul “Eternal Sunshine of the Spotless Mind”.

Filmele sale prezintă protagoniști care se bazează adesea pe el însuși, iar filmele lui combină fantezia și realitatea în moduri extraordinar de deprimante. Thriller-ul psihologic “I’m Thinking of Ending Things” are un stil clasic Kaufman și, cum puține studiouri își asumă riscul de a-i oferi autorului bugetul cerut, Netflix l-a ajutat să creeze o imagine ireversibilă pe care a regizat-o ca un expert. 

7. David Fincher

fincher

Regizorii par să apeleze la Netflix în ultimă instanță, întrucât compania este atât de dispusă să trimită cecuri goale pentru proiecte de pasiune în care nu ar face alt studio.

Apariția regizorului David Fincher în producția Netflix “Mank” a fost o supriză uriașă, având în vedere că filmele celebrului cineast au avut încasări gigantice de box office (The Social Network, Gone Girl). Cu toate acestea, Fincher nu numai că a regizat una dintre cele mai bune biografii din 2020 pentru Netflix, dar a semnat și un contract exclusiv de patru ani cu serviciul de streaming.

6. Spike Lee

spike

Nu a fost o surpriză contractul încheiat de Spike Lee cu Netflix, întrucât compania i-a acordat regizorului un buget de până la 45 de milioane de dolari pentru filmul Da 5 Bloods (2020). Acest număr este de trei ori mai mare decât bugetul lui pentru filmul BlacKkKlansman (2018) și niciun alt studio nu ar fi îndrăznit să riște mulți bani pe un astfel de film. Dar rezultatul a fost, fără îndoială, cel mai bun film despre război din Vietnam.

5. Aaron Sorkin

sorkin

Aaron Sorkin este cunoscut mai bine pentru scenariile sale mai mult decât pentru regie, deoarece a scris piese clasice precum “A Few Good Men” și “The Social Network”.

Cu toate acestea, în 2017, Sorkin s-a adaptat rapid regiei pentru filmul “Molly’s Game” (2017) și, cu noua lansare “The Trial of the Chicago 7”, fiind considerat de fanii acestuia unul dintrei cele mai bune filme din 2020.

4. Noah Baumbach

baumach

Filmele regizate de Noah Baumbach nu sunt pline de spectacol sau genul de filme care ar fi proiectate într-o sala IMAX, ceea ce face portretizările realiste ale personajelor în viața de zi cu ze perfecte pentru formatul Netflix.

Baumbach nu este genul comercial, însă filmul Marriage Story produs special pentru Netflix a fost extrem de popular pe platformă, deci este posibil să ne așteptăm și la noi lansări din partea regizorului pe platforma de streaming. 

3. The Coen Brothers

coen

Una dintre cele mai mari surprinze dintre toți regizorii care au trecut Netflix, întrucât fac un efort uriaș pentru crearea unor filme incredibile și perfecte pentru marele ecran, frații Coen sunt doi dintre primii cineaști care au semnat contractul. Lansat în 2018, “The Ballad of Buster Scruggs” este un film antologic regizat de aceștia special pentru care Netflix, compania fiind singura care le-a oferit finanțarea necesară la acea vreme.

2. Alfonso Cuaron

cuaron

Alfonso Cuaron este un alt regizor care se bucura de succesul lansărilor ample pe marile ecrane, semnând blockbustere precum Children of Men și Gravity. Deși contractul cu Netflix nu i-a adus la fel de multă satisfacție, filmul “Roma” a fost un proiect mult mai personal pentru regizor, dar și unul dintre cele mai apreciate filme din 2010.

1. Martin Scorsese

scorsese

În vârstă de 78 de ani, reputatul Martin Scorsese a semnat un contract cu Netflix înainte de mulți dintre colegii săi.

Regizorul unor filme care au influențat puternic cinematografia timpurilor noastre, de la “Taxi Driver”, la “Raging Bull” și “Goodfellas”, a fost un șoc printre fani trecerea acestuia la o platformă de streaming.

Filmul “The Irishman”, lansat pe Netflix în 2018, a dvenit unul dintre cele mai bune filme cu gangsteri din ultimii 15 ani.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută