Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 12/01/2021
Film

Colectiv, desemnat cel mai bun film străin din 2020 de criticii din SUA

Silvia Trașcă De Silvia Trașcă
Comentarii Colectiv, desemnat cel mai bun film străin din 2020 de criticii din SUA Share Colectiv, desemnat cel mai bun film străin din 2020 de criticii din SUA


Documentarul „Colectiv”, propunerea României la Premiile Oscar 2021, realizat de Alexander Nanau, a fost desemnat „Cel mai bun film străin” de către Societatea Națională a Criticilor de Film (National Society of Film Critics – NSFC) din SUA.

Formată din 60 de critici de la mai multe publicații prestigioase, cum ar fi Wall Street Journal, Los Angeles Times sau the New Yorker, aprecierea este extrem de importantă pentru cinematografia românească.

CITEȘTE ȘI: Documentarul Colectiv este propunerea României pentru Premiile Oscar 2021

Documentarul „Colectiv”, despre întâmplările din primul an de după incendiul de la clubul Colectiv, a mai fost nominalizat și la categoria „Cel mai bun film de non-ficțiune”, dar a terminat pe trei, cu 22 de puncte. Pe primul loc a fost „Time” (46 de puncte) și pe doi „City Hall” (28 de puncte).  

„Colectiv”, care este propunerea României la Premiile Oscar 2021, s-a bucurat până acum și de alte distincții și aprecieri din partea criticilor.

VEZI ȘI: Documentarul Colectiv, în topul filmelor preferate de Obama în 2020

De altfel, documentarul este și pe lista filmelor care l-au impresionat pe Barack Obama în 2020.  

Pentru mai multe știri din lumea filmului intrați pe www.cinemap.ro

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.