Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/01/2021
Muzică Viața Orașului

Filarmonica Brașov – invitație la primul Concert Simfonic din anul 2021!

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Filarmonica Brașov – invitație la primul Concert  Simfonic din anul 2021! Share Filarmonica Brașov – invitație la primul Concert  Simfonic din anul 2021!


Primul concert simfonic din acest an ne găsește tot în Sala Virtuală de concerte!

Filarmonica Brașov – invitație la primul Concert Simfonic din anul 2021!

Campania “Filarmonica la Tine acasă” continuă și 2021 dă startul concertelor simfonice organizate de Filarmonică cu un program special.  Astfel, joi, 7 ianuarie de la ora 19.00, melomanii sunt invitați pe paginile de socializare ale instituției (facebook și youtube) să urmărească transmisiunea LIVE a concertului ce are în program un repertoriu de notorietate –  O. Respighi – Suita a 3-a din „Arii și Dansuri antice”  și J. Haydn – Simfonia nr. 101 în Re major „Ceasornicul”, eveniment ce se va desfășura sub bagheta dirijorului George Hariton.

Filarmonica Brașov – invitație la primul Concert Simfonic din anul 2021!

În „Arii şi dansuri antice”  de Ottorino Respighi, compozitorul se dovedește un maestru al culorii, al nuanțelor discrete, păstrînd „parfumul” de altădată al discursului muzical elegant, de un rafinament aparte.

Simfonia nr. 101 în re major  „Ceasornicul” (1794), începe cu o introducere – Adagio – în re minor, concentrată, ca o introspecție filozofică, pe care interpretările de mare clasă știu să o sublinieze.

Simfonia nr. 101 de Haydn și-a cucerit popularitatea sub numele de „Ceasornicul”, datorită sunetelor sacadate, tic-tac-ului care acompaniază melodia din mișcarea lentă – Andante. Ea apare ca un refren în diferite transformări și înveșmântări orchestrale (forma este o combinație de rondo și de temă cu variațiuni)

Allegreto este un menuet impetuos, sărbătoresc și energic. Trioul prezintă gingășie și umor pastoral.

Finalul simfoniei – Vivace – este o mișcare de o excepțională forță și multitudine artistică.

Un eveniment muzical ce marchează începutul unei activități culturale ce stă sub semnul adaptării la o altfel de stare de normalitate ce se dorește a fi trăită și simțită de publicul meloman și nu numai.

Precizăm că accesul la concert este gratuit.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.