Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/12/2020
Lifestyle

VIDEO GAMES | 2020 sau cel mai bun an al jocurilor video

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii VIDEO GAMES | 2020 sau cel mai bun an al jocurilor video Share VIDEO GAMES | 2020 sau cel mai bun an al jocurilor video


Am putea spune că, în curând, PS4 și Xbox One vor fi de domeniul trecutului, înlocuite de o nouă generație de tehnologii, cu o multitudine de caracteristici și avantaje, mai exact noul PS5 și Xbox Series X. Însă vechile console nu se lasă mai prejos și continuă să fie în atenția publicului cu fiecare joc apărut. Anul acesta a fost plin de titluri de succes, care vizează toate gusturile, de la RPG-uri de acțiune și FPS-uri, până la jocuri bazate pe narațiune sau proiecte Indie. Tragem linie la final de an și aruncăm o privire peste unele din cele mai bune jocuri video lansate în ultimele 12 luni.

În ciuda ritmului rapid în care se desfășoară acțiunea și cu un mecanism simplu, Doom Eternal a rămas în topul preferințelor încă de când de la apariție. Un factor important îl joacă nostalgia dar și îmbunătățirile aduse, rămânând totuși la fel palpitant ca la începuturile seriei din 1993. E destul de greu să nu îți transpire palmele și să nu simți adrenalina atunci când alergi prin iad și lupți cu demonii.

Un joc de supraviețuire îmbinat cu realitatea virtuală nu e chiar pentru oricine, dar Half Life: Alyx este cea mai bună experiență de first person shooter a ultimilor ani. Nu este chiar o continuare a seriei, dar caracteristicile care i-au adus popularitatea se resimt și aici. Ar fi bine să ai reflexe rapide, căci creaturile grotești vin de peste tot.

Final Fantasy VII Remake nu are nevoie de foarte multe introduceri ținând cont că face parte din seria care a definit RPG-ul pentru o întreagă generație. Nu putem spune că depășește originalul, dar FF7 creează o cu totul nouă experiență. Cu grafică modernă, poveste extinsă și cu un sistem de luptă mult mai fluid și atrăgător, e conceput atât pentru fanii mai vechi, cât și pentru cei mai noi și tineri jucători – Midgar așteaptă să fie (re)descoperit.

Pe cât e de popular, pe atât de controversat, The Last of Us Part II combină aventura și acțiunea cu problemele sumbre ale unei comunități împânzite de violențe și conflicte multigeneraționale. Continuăm povestea lui Ellie cu un stil de neegalat, pe care rar îl întâlnești în jocurile video.

Ghost of Tsushima îmi amintește de filmele epice cu samurai, cu Japonia feudală, peisaje superbe și aventuri ieșite din comun. Samuraiul Jin Sakai, unul din puținii supraviețuitori ai clanului său, este singurul capabil să își salveze țara de invazia mongolă. Dacă termini cele peste 20 de ore de joc sau vrei o pauză de la poveste, poți să încerci versiunea Legends, unde, alături de alți jucători, poți duce la capăt misiuni de supraviețuire, bazate pe mitologia niponă. 

  • Text de Teodora Bratu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută