Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/12/2020
Muzică / Depeche Mode

Povestea DEPECHE MODE

Cătălin-Mihai Ștefan De Cătălin-Mihai Ștefan
Comentarii Povestea DEPECHE MODE Share Povestea DEPECHE MODE


Cum s-a născut, cum a crescut, cum s-a făcut mare, mare de tot, Depeche Mode.

Sunt 40 de ani de atunci. Totul a început în 1980 în Basildon, un orășel din estul Londrei care ar fi rămas cu siguranță anonim dacă patru tineri proveniți din familii de muncitori nu ar fi pus acolo bazele trupei Depeche Mode. Povestea lor este o călătorie pe care nu puțini o consideră o experiență de-a dreptul mistică. Depeche Mode nu a fost niciodată o muzică de consum. Nu s-a adresat niciodată maselor, chiar dacă a cucerit milioane de adepți. A fost întotdeauna o experiență aparte, rezervată celor dispuși să îmbrățișeze nu doar un stil muzical, ci o combinație de stiluri și abordări, nu doar o înșiruire de albume și single-uri, ci un adevărat drum al evoluției muzicale, o experiență în continuă schimbare.

De-a lungul a 40 de ani, critici muzicali de pretutindeni au încercat să încadreze Depeche Mode într-un stil anume. Iar demersul a fost sortit eșecului. Asta pentru că Depeche Mode este una din acele trupe (dacă or mai fi și altele…) care au reușit să-și creeze propriul stil muzical, fără ca măcar să intenționeze acest lucru. Și-a creat propria cale în muzică și singură și-a scris istoria, de patru decenii încoace.

Citește articolul complet în revista SUNETE, ediția specială, Depeche Mode 40.

Pachetul special Sunete Depeche Mode 40 cuprinde revista Sunete, în format mare, A4, 132 pagini 100% Depeche Mode. Alături de revistă, pachetul mai cuprinde cartea Versurile Depeche Mode (format A6, 196 pagini), o mască de protecție reutilizabilă din bumbac “à la mode” și 6 autocolante.

Pachetul se vinde exclusiv online AICI

Text de Cătălin-Mihai Ștefan

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.