Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 03/12/2020
Film

Guvernul britanic: serialul The Crown este o ficţiune

Silvia Trașcă De Silvia Trașcă
Comentarii Guvernul britanic: serialul The Crown este o ficţiune Share Guvernul britanic: serialul The Crown este o ficţiune


Guvernul britanic vrea ca Netflix să comunice publicului că serialul The Crown este o ficţiune!

Serialul Netflix “The Crown”, care spune povestea familiei regale britanice, stârnește din ce în ce mai multe controverse.

După ce apropiați ai familiei au declarat presei britanice că Prințul Charles nu este mulțumit de relatările producției Netflix, Olivier Dowden, Ministrul britanic al Culturii, solicită companiei să menţioneze înainte de difuzarea unor episoade din serial că este vorba despre o ficţiune, potrivit DailyMail.

“Este o ficţiune minunată şi, la fel ca pentru alte producţii, Netflix trebuie să aibă un discurs clar de la început şi să spună asta”, a declarat Dowden.

Ministrul se teme că astfel “o generaţie de telespectatori, care nu a trăit evenimentele, să creadă faptele”. Dacă va exista un avertisment înaintea unor episoade, va fi pentru a preveni publicul că acestea conţin scene în care este vorba despre bulimie, tulburare de care suferea prinţesa Diana.

CITEȘTE ȘI: Prinţul Charles consideră că serialul The Crown nu prezintă adevărata relație cu Prințesa Diana 

Un episod considerat “de foarte prost gust” de Dickie Arbiter, fostul secretar de presă al reginei, din sezonul 3, a lăsat să se înţeleagă că suverana a avut o relaţie cu dresorul cailor săi de curse, Lord Porchester.

Apărătorii monarhiei se tem în prezent de imaginea pe care o va oferi serialul, mai ales despre prinţului Charles, succesor al reginei, scrie Adevarul.

Și Charles Spencer, fratele prinţesei Diana, pare de acord cu cererea ministrului: “Ar ajuta The Crown dacă la începutul fiecărui episod ar fi menţionat “Este bazat pe fapte reale”.

“Familia regală nu a aprobat conţinutul serialului”

Peter Morgan, creatorul serialului a declarat că şi-a asumat aceste decizii atât timp cât sunt în concordanţă cu faptele.

“Familia regală nu a aprobat conţinutul serialului, nu a cerut să vadă ce subiecte vor fi abordate şi nu va fi un punct de vedere cu privire la fidelitatea poveştii”, a transmis Donal McCabe, responsabil de comunicarea din partea reginei, citat de The Guardian.

Mai multe știri din lumea filmului pe www.cinemap.ro

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută