Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/11/2020
Muzică Viața Orașului

BACH și CEAIKOVSKI – LIVE! Cu violonistul Alexandru Hamzea și Orchestra de Cameră a Filarmonicii Brașov

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii BACH și CEAIKOVSKI – LIVE! Cu violonistul Alexandru Hamzea și Orchestra de Cameră a Filarmonicii Brașov Share BACH și CEAIKOVSKI – LIVE! Cu violonistul Alexandru Hamzea și Orchestra de Cameră a Filarmonicii Brașov


“Vin cu bucurie la servici și mă consider norocos pentru faptul că lucrez zi de zi cu minunații mei colegi!”– violonistul Alexandru Hamzea

Joi, 26 noiembrie 2020, ora 19.00, ORCHESTRA DE CAMERĂ  Filarmonicii Brașov va oferi în mediul ONLINE o seară muzicala specială publicului meloman.

BACH și CEAIKOVSKI – LIVE! Cu violonistul Alexandru Hamzea și Orchestra de Cameră a Filarmonicii Brașov

Un program muzical ce cuprinde lucrări scrise de marii compozitori J. S. Bach și P.I. Ceakovski cu sute de ani în urmă, se vor auzi in acordurile artistilor brasoveni, invitatul serii fiind violonistul ALEXANDRU HAMZEA, artist al Filarmonicii Brașov. Coordonarea muzicala ii apartine lui DĂNUȚ MANEA, Concert – maestru, personalitate marcantă în activitatea instituției de prestigiu de la Poalele Tâmpei.  

 sub conducerea muzicala a lui Dănut Manea

Ce cuprinde programul?

  1. S. Bach – Concertul pentru vioară şi orchestră nr. 1 în la minor BWV 1041
  2. I. Ceaikovski – Serenada pentru coarde în Do major op. 48

Concertul va fi transmis LIVE de la Sala Patria pe pagina de facebook a Filarmonicii Brașov.

Accesul este gratuit! 

Repere profesionale…

Alexandru Hamzea, violonistul  care duce mai departe gloria şi talentul renumitului său părinte, muzicianul Radu Hamzea,  s-a născut la Brașov și a început studiul viorii chiar cu tatăl său.

A absolvit Liceul de Artă din Brasov și a continuat studiul muzicii, astfel că, în 2005 pleca În America să facă Masterul. A studiat la Indiana University Bloomington și Hope College Michigan.

Printre profesori i-a avut de-a lungul anilor pe Jaime Laredo, Mihai Craioveanu, Valeriu Rogacev, Dana Lepadatescu și mulți alți, care au contribuit la formarea sa profesională.  Muzica de cameră  a învățat-o de la muzicieni precum Menahem Pressler, Janos Starker, Sharon Robinson, Shigeo Neriki.

De cand a revenit în România, Alexandru Hamzea este artist instrumentist al Filarmonicii Brașov.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută