Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/11/2020
Muzică

Cine este Lewis Capaldi și cum a devenit atât de repede un superstar

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cine este Lewis Capaldi și cum a devenit atât de repede un superstar Share Cine este Lewis Capaldi și cum a devenit atât de repede un superstar


kissTop40 powered by Lion

Cine este Lewis Capaldi și cum a devenit atât de repede un superstar

 

În urmă cu doi ani, aproape nimeni nu știa cine e Lewis Capaldi. Dar lucrurile s-au schimbat complet după 17 mai 2019, odată cu lansarea albumului „Divinely Uninspired to a Hellish Extent”, care a rămas timp de 6 săptămâni pe prima poziție în topul albumelor muzicale din Marea Britanie. De asemenea, în luna mai a lui 2020 a fost anunțat faptul că Lewis a făcut istorie cu piesa „Someone You Loved”, care a devenit cântecul britanic cu cea mai lungă prezență în Top10-ul din Marea Britanie.

Lewis Capaldi facebook

Lewis Capaldi, foto facebook/Lewis Capaldi

Capaldi a împlinit anul acesta 24 de ani, s-a născut în Scoția într-o familie modestă, mama sa fiind asistentă medicală, iar tatăl său vânzător de pește. Mai are 3 frați, toți mai mari. La 9 ani, Lewis cânta deja în pub-uri, din pasiune, dar și pentru a face un ban de buzunar. La 17, el știa deja că își dorește să aibă o carieră muzicală, așa că și-a concentrat toată energia în această direcție. După doar un an avea să fie descoperit de managerul său actual, Ryan Walter, după ce acesta a dat pe SoundCloud peste o înregistrare pe care Lewis o făcuse în dormitor, cu telefonul. Walter a fost atât de impresionat că la o zi după ce a vorbit cu Capaldi, a luat un avion din America spre Marea Britanie, pentru a-l auzi live. Trei ani mai târziu, Lewis lansa prima lui piesă: „Bruises”, care a făcut senzație, strângând 28 de milioane de ascultări pe Spotify. Încă de atunci era evident că Lewis își va lăsa amprenta asupra industriei muzicale, pentru că devenise primul artist independent care, cu o singură piesă, reușea să depășească 25 de milioane de ascultări pe această platformă. La scurt timp, el a semnat cu Universal Music Group.

Din acest moment, cariera sa muzicală a luat aripi. În 2017 a cântat în deschiderea concertelor din turneul european al lui Rag’n’Bone Man, iar la începutul lui 2018 a călătorit în SUA pentru a cânta în deschiderea concertelor trupei Milky Chance. În această scurtă perioadă a reușit să atragă atenția mai multor celebrități, precum Chloë Grace Moretz, Kygo, James Bay, Ellie Goulding sau Niall Horan (fost membru One Direction). De fapt, Horan l-a invitat pe Capaldi să cânte în deschiderea celor două concerte ale sale din Glasgow, din cadrul turneului Flicker World Tour. Începând cu mai 2018, Capaldi a deschis toate cele 19 concerte ale lui Sam Smith din cadrul turneului european „The Thrill of It All”. Pentru vara lui 2018, Capaldi a fost inclus în line-up-ul mai multor festivaluri, printre care Lollapalooza, Bonnaroo, Firefly, Mountain Jam, Osheaga și Reading & Leeds Festival.

Se poate spune că 2018 fusese un an prolific pentru Capaldi, dar pe 8 noiembrie lansează cel de-al doilea EP: „Breach”, cu piese mai vechi „Tough” și „Grace”, da la pachet și cu două mai noi, „Someone You Loved” și „Something Borrowed”. Zane Lowe a difuzat în premieră piesa „Someone You Loved” în cadrul emisiunii sale de pe Apple Music 1, iar anul 2019 s-a deschis pentru Lewis cu piesa „Someone You Loved” prezentă în topurile din 29 de țări. În UK Singles Chart a stat 7 săptămâni pe locul 1.

A urmat albumul de debut, „Divinely Uninspired to a Hellish Extent”, și în scurt timp a devenit cel mai bine vândut album din ultimii 5 ani din Marea Britanie. În doar două săptămâni de la lansare a reușit performanța de a câștiga și un disc de aur. Însă, era oarecum de așteptat, după ce în luna martie Capaldi susținuse concerte sold out în 10 minute de la punerea în vânzarea a biletelor, care au adunat în totalitate peste 250.000 de oameni, deși nu avea niciun album lansat în acel moment. La sfârșitul lunii octombrie din 2019, „Someone You Loved” ajunsese pe locul 1 în Billboard Hot 100, o performanță care nu mai fusese atinsă de niciun artist solo scoțian timp de mai bine de 38 de ani – Sheena Easton mai reușise acest lucru în 1981. În plus, „Someone You Loved” a fost nominalizată pentru Cântecul Anului la Premiile Grammy din 2020.     

Lewis Capaldi

Lewis Capaldi, foto facebook/Lewis Capaldi

Acum, single-ul „Before You Go”, de pe ediția extinsă a albumului „Divinely Uninspired To A Hellish”, a devenit a doua sa piesă care rupe topurile și este destul de posibil să aibă cam același traseu ca și „Someone You Loved”. În orice caz, acesta este doar începutul pentru Lewis Capaldi, un nume care în următorii ani este destinat să ajungă cel puțin la fel de celebru ca Ed Sheeran.

Acum că ai aflat atâtea despre Lewis Capaldi, vezi și pe ce poziție se situează în KISS TOP 40 cel mai recent hit al său „Before You Go”.

kissTop40 powered by Lion

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.