Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 18/11/2020
Artă & Cultură / Carte Film

Tarantino s-a apucat de scris!

Silvia Trașcă De Silvia Trașcă
Comentarii Tarantino s-a apucat de scris! Share Tarantino s-a apucat de scris!


Quentin Tarantino transpune filmul Once Upon a Time in Hollywood în pagini de roman. Cea de-a doua carte a reputatului regizor se va numi „Cinema Speculation” și va fi un volum de non-ficţiune, o incursiune în cinema-ul anilor 1970. 

După ce a rescris vizual istoria cinematografiei, „Once Upon a Time in Hollywood” (2019), al 9-lea film semnat Quentin Trantino va fi transformat într-un prețios roman.

Conform publicației Variety, înțelegerea cu editura HarperCollins presupune două cărți semnate de regizor, iar „Once Upon a Time in Hollywood” va fi prima carte de ficţiune a lui Tarantino.

Romanul este programat să apară în vara anului 2021 și va fi lansat atât în print, cât şi în format ebook şi audiobook.

Cartea nu este o povestire completă a filmului lansat anul trecut, ci va „amplifica” povestea originală a lui Tarantino și va urmări vieţile lui Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) şi Cliff Booth (Brad Pitt), notează adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: Once Upon a Time in Hollywood. Review 

Tarantino s-a apucat de scris!

„În anii 1970, romanele bazate pe filme au fost primele cărţi pentru adulţi pe care le-am citit. Şi astăzi port încă o nemaipomenită afecţiune acestui gen. Aşadar, ca pasionat de novelizări, sunt mândru să anunţ «Once Upon a Time in Hollywood» ca fiind contribuţia mea la acest subgen al literaturii deseori marginalizat, dar iubit. Sunt de asemenea încântat să îmi explorez mai mult personajele şi lumea lor într-un demers literar care va putea (sper) sta alături de omologul cinematografic”, a declarat Quentin Tarantino într-un comunicat.

Pentru mai multe știri din lumea filmului intrați pe www.cinemap.ro

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.