Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/11/2020
Artă & Cultură

„Simfonia Alpilor”, dirijată de Christian Badea, se transmite la Filarmonica „George Enescu” în cadrul stagiunii online

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii „Simfonia Alpilor”, dirijată de Christian Badea, se transmite la Filarmonica „George Enescu” în cadrul stagiunii online Share „Simfonia Alpilor”, dirijată de Christian Badea, se transmite la Filarmonica „George Enescu” în cadrul stagiunii online


Joi, 12 noiembrie 2020, de la ora 19.00, Filarmonica „George Enescu” va transmite, în cadrul stagiunii online,  înregistrarea unui concert condus de maestrul Christian Badea, dirijor principal al instituției. Programul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu”, prezentat pe 27 aprilie 2018, este alcătuit din lucrările Te Deum pentru Maria Tereza  de Joseph Haydn, Concertul nr. 4, în mi bemol major, pentru corn şi orchestră, KV 495 de Wolfgang Amadeus Mozart şi Simfonia Alpilor de Richard Strauss. Solistul concertului de Mozart a fost Martin Owen, cornist recunoscut pe plan internaţional, concermaistru invitat – violonistul David Lefèvre, Corul  Filarmonicii „George Enescu”  fiind pregătit de Iosif Ion Prunner.  

Concertul este transmis pe canalele online ale instituției și pe pagina de Facebook a Radio România Muzical.

„Simfonia Alpilor”, dirijată de Christian Badea, se transmite la Filarmonica „George Enescu” în cadrul stagiunii online

„Concertul nr. 4 pentru corn şi orchestră este probabil cel mai frumos concert a lui Mozart pentru acest instrument. Avem norocul de a colabora cu unul din cei mai importanţi muzicieni ai momentului, cornistul britanic Martin Owen, fost  solist al Filarmonicii din Berlin, de mulți ani şef de  partidă la Orchestra Simfonică BBC din Londra şi profesor de corn la Royal Academy din Londra. A venit de mai multe ori în România, a mai cântat Concertul nr. 1 pentru corn de Richard Strauss în calitate de solist, alături de Filarmonica „George Enescu”. În partea a doua a concertului prezentăm Simfonia Alpilor de Richard Strauss, o lucrare dificilă, complexă, însă lirică şi dramatică în acelaşi timp, interpretată de o orchestră foarte mare. La Simfonia Alpilor, solistul Martin Owen se alătură Orchestrei Filarmonicii, în calitate de şef de partidă în orchestră”, a declarat dirijorul Christian Badea.

Stagiune online 

Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu”

Joi, 12 noiembrie 2020, ora 19.00

Dirijor CHRISTIAN BADEA

Solist MARTIN OWEN

Concertmaistru invitat DAVID LEFÈVRE

Program

Joseph Haydn – Te Deum pentru Împărăteasa Maria Tereza

Wolfgang Amadeus Mozart – Concertul nr. 4, în mi bemol major, pentru corn şi orchestră, KV 495

Richard Strauss – Simfonia Alpilor

Dirijorul Corului IOSIF ION PRUNNER

Înregistrarea concertului din 27 aprilie 2018 va putea fi ascultată pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“: site, pe pagina de Facebook  și pe canalul YouTube.

Înregistrarea concertului este transmisă, joi-seară, și pe pagina de Facebook a Radio România Muzical.

CHRISTIAN BADEA

„Simfonia Alpilor”, dirijată de Christian Badea, se transmite la Filarmonica „George Enescu” în cadrul stagiunii online

Dedicat în egală măsură muzicii simfonice și operei, Christian  Badea, dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu”, a concertat pe toate continentele și în cele mai importante săli și teatre de operă, printre care Metropolitan Opera (New York), Opera de Stat (Viena),  Royal Opera (Londra), Carnegie Hall (New York), Suntory Hall (Tokio), Concertgebouw (Amsterdam). Cariera sa este marcată de colaborări importante cu artiști de referință ai timpului nostru – Leonard Bernstein, Mstislav Rostropovici, Placido Domingo, Renée Fleming, Natalie Dessay, Thomas Hampson.  La Metropolitan Opera din New York a dirijat peste 160 de spectacole într-un repertoriu vast. De asemenea, a colaborat cu Teatro Colon din Buenos Aires.  În 2012, Christian Badea a devenit dirijorul principal al Filarmonicii “George Enescu” din București și, în același an, a înființat Fundația Română pentru Excelență în Muzică. Printre proiectele realizate de Fundație se numără Festivalul Internațional de Muzică Sibiu-Hermannstadt din 2014, „Proiectul Parsifal la Ateneu“, prezentat în 2015 și în 2016 și ciclul „Mari Concerte al Centenarului României“, în colaborare cu Filarmonica „George Enescu“, în toamna anului 2018.  A dirijat, recent, la Opera din Sydney, „Turandot“ (noiembrie-decembrie 2019, Melbourne) și „Carmen“ (ianuarie-martie 2020, Sydney). În Festivalul „George Enescu” 2019 din București, a condus  Filarmonica din Sankt Petersburg cu Vadim Repin solist.

MARTIN OWEN

„Simfonia Alpilor”, dirijată de Christian Badea, se transmite la Filarmonica „George Enescu” în cadrul stagiunii online

 Martin Owen, cornist recunoscut pe plan internaţional, concertează atât în calitate de solist, cât şi în formaţii camerale şi participă la numeroase festivaluri. În prezent  este prim-cornist în ansamblul BBC Symphony Orchestra după o perioadă de zece ani, cu aceeaşi funcţie, la Royal Philharmonic Orchestra. În stagiunea 2012-2013 a colaborat în calitate de  prim-cornist cu Berliner Philharmoniker. Cu un repertoriu cuprinzând concerte pentru corn de Mozart, Richard Strauss, Schumann, Messiaen, Britten, Elliott Carter şi Oliver Knussen, solistul a fost acompaniat de orchestre precum BBC Symphony, Royal Philharmonic, Orquesta Nacional de Espana, New World Symphony, Ensemble Modern. În 2008 a debutat la Barbican Center din Londra cu premiera Concertului pentru corn de Elliott Carter, cu prilejul aniversării a 100 de ani de la naşterea compozitorului. A revenit pe scena de la BBC Proms în 2009, prezentând concertul de Oliver Knussen, cu compozitorul la pupitrul orchestrei BBC Symphony. Solistul a înregistrat peste 300 de benzi sonore , printre care cele ale renumitelor filme James Bond, Harry Potter, Războiul stelelor, Piraţii din Caraibe.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.