Recomandări săptămâna 2-8 noiembrie.
EL NEGRO Live DJ SET
Uzina
Bogdan Negroiu își sărbătorește ziua de naștere alături de noi, luni, 2 noiembrie, de la 19:00, live la Uzina. Odată ce apune soarele dăm volumul la maxim cu piese EL NEGRO, câteva din producțiile de studio ale solistului, iar în pauza dintre seturi muzică sa preferată din întreaga lume. Stilul El Negro, așa cum declară ei, este o combinație de reggae cu influențe funk și soul. Debutul lor ca trupă a avut loc în iarna lui 1999, în cadrul emisiunii Europa 100% la postul de televiziune MCM France. Formația a cunoscut mai multe fluctuații în componența membrilor, iar astăzi îi știm sub următoare formulă: Bogdan Negroiu (voce, melodică), Daniel “Beavis” Olteanu (tobe, samplers), Vlad “Dalto” (bass), Lady Helenne (backing vocal), Cristi Chelsoi (chitară) și Sofian Miron (saxofon). Dacă în acest decor de toamnă vremea nu e prietenoasă, ia-ți o haină groasă, căci Ploaia se aude de departe. Pentru a lua parte la spectacol e necesară o donație de 35 lei. Rezervări: contact@uzinacoffee.ro.
Maria Răducanu & Albert Tajti
Grădina Green Hours
Marți, 3 noiembrie, vorbim și cântăm despre viață – Here’s to life, concert semnat de Maria Răducanu (voce) și Albert Tajti (pian), în Grădina Green Hours, de la ora 18:00. Maria Răducanu este combinația de jazz, etno-jazz, muzică veche europeană și fado cu muzică populară românească, vocea de soprană a noul val de muzică jazz din România. Discografia sa prezintă o lista de 8 albume, printre care „Pe vale” şi „Lumini”, care au fost premiate de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Cântă alături de numeroși artiști, iar printre colaborările sale de renume se numără albumul „Viaţa lumii”, alături de Mircea Tiberian Quartet, şi „Rosa Das Rosas”, alături de Mircea Tiberian şi Lisle Ellis. Pasiunea pentru muzica zboară departe de locurile natale și lansează un proiect cu piese muzicale din Rusia, Spania, Italia, Franţa, America de Sud. Acompaniator, compozitor și aranjat, cel mai cunoscut nume din fața pianului – Albert Tajti. Odată ce s-a stabilit la București în 2011 imediat începe să lucreze cu unii dintre cei mai mari artiști ai acestui gen muzical din țară: Luiza Zan, Nicolas Simion, Alex Man, Michael Acker, Răzvan Cojanu și Octavian Scurtu. Și-a făcut simțită prezența și în cadrul unor importante festivaluri, printre care amintim Bucharest Jazz Festival și Green Hours International Jazz Festival. Bilet: 60 lei (bilet.ro).
Raul Kuşak
Grădina Green Hours
„Pentru cei care iubesc limba poezească” – aceasta este invitația lansată de Raul Kuşak, pentru tomanatica după-amiază de sâmbătă, 7 noiembrie, ora 16:00, la Grădina Green Hours. Raul Kuşak e omul bun la toate – pianist, compozitor, producător muzical, aranjator și interpret, muzician de sesiune pentru o multitudine de proiecte ale artiștilor de renume, Nicu Alifantis, Tudor Chirilă, Ștefan Bănică și Alina Manole sau pentru proiecte personale de jazz și blues în colaborare cu muzicieni precum Vali SirBlues Răcilă, Hanno Hoefer și Liviu Pop. Cochetează și cu teatrul și cântă live muzica pentru proiectele regizorale ale lui Andrei Șerban: „Omul cel bun din Seciuan” (2014), „Carousel” (2015) și ”Mult zgomot pentru nimic” (2018). Cel mai cunoscut program solo de pian din cariera sa se intitulează „Scene din memorie”, pe care îl interpretează de trei ani la Festivalul Internațional de Jazz Gărâna. Bilet: 40 lei (bilet.ro).
- Text de Teodora Bratu.