Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/10/2020
Eat & Drink Lifestyle

5 cluburi care au făcut istorie în România

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 5 cluburi care au făcut istorie în România Share 5 cluburi care au făcut istorie în România


Faptul că am împlinit 20 de ani de existență ne-a făcut un pic nostalgici, așa că am început să depănăm amintiri din ultimii ani și așa am ajuns și la cluburile din țară prin care am tot petrecut în ultimele două decenii. Deci, iată 5 cluburi, din cinci orașe din țară, care au făcut istorie pe zona de going out și clubbing:

club a

București

Club A

Adresă: Blănăriei 14 | Telefon: 0759.392.059

Club A a împlinit anul trecut 50 de ani de existență. Cu o astfel de vârstă este cel mai vechi club studențesc din România. Din 1969 a avut o activitate neîntreruptă, iar nume precum Florian Pittiș, Johnny Răducanu, Nicu Vladimir, Mircea Florian, Țapinarii sunt doar câteva dintre personalitățile care au scris istorie în acest club. În plus, Club A este locul în care s-au lansat majoritatea trupelor de pe scena rock românească.

times

Brașov

Times 

Adresă: Republicii 59 | Telefon: 0736.737.373

Times există în Brașov de 10 ani, iar în această perioadă (relativ scurtă) s-a transformat rapid într-un loc ce trebuie neapărat bifat ca destinație atunci când ești în Brașov și vrei să ieși în club. Este și un loc în care vrei să mergi atunci când ai chef de o seară cu muzică live, pentru că aici au loc destul de des concerte live ale unor artiști sau cover bands din România.

euphoria

Cluj

Euphoria Music Hall

Adresă: Calea Mănăștur 2-6 | Telefon: 0745.393.333

Euphoria Music Hall este deja un club cu tradiție în Cluj, „un ambasador al distracției și al concertelor live încă din anul 2001” așa cum singuri se descriu. Așadar, de aproape 20 de ani, aici au loc în mod constant petrecerile dedicate studenților sau concerte susținute de artiști din România sau din afară.

club 30

Timișoara

Club 30

Adresă: Piața Victoriei 7 | Telefon: 0760.027.785

Club 30 este unul dintre cele mai longevive cluburi din Timișoara, dacă nu chiar cel mai longeviv (cu o istorie de aproape două decenii). De-a lungul anilor, pe scena de aici s-au perindat nume mari, reprezentând atât repertoriul românesc (Ștefan Bănică Jr., Johnny Răducanu, Iris, Holograf, Direcția 5, Vița de Vie, Cargo), cât și pe cel internațional (Dr.Alban, Boney M, No Mercy, Haddaway, UB40). După cum bine ți-ai dat seama specificul locului este muzica retro.

la baza

Iași

La Bază

Adresă: Bld. Ștefan cel Mare și Sfânt (Bloc B1-B2 Demisol) | Telefon: 0332.408.146

Cu mai bine de 10 ani de existență în zona de going out din Iași, La Bază este locul în care foarte mulți studenți, dar nu numai, și-au pierdut nopțile petrecând și dansând până dimineață pe playlisturi de muzică indie. În general, toate nopțile de aici erau extrem de aglomerate, rămâne de văzut cum va schimba pandemia acest obicei. În orice caz, La Bază rămâne o stare de spirit pentru orice ieșean. 

  • Text de Gruia Dragomir.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.