Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/10/2020
Artă & Cultură / Benzi Desenate Viața Orașului

Machines a bulles – O expoziție pentru a explora benzile desenate interactive și inventive

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Machines a bulles – O expoziție pentru a explora benzile desenate interactive și inventive Share Machines a bulles – O expoziție pentru a explora benzile desenate interactive și inventive


2–4 octombrie 2020, 16.00–24.00 la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Ca și benzile desenate, digitalul șterge frontierele între discipline și regândește relația între autori și cititori. Întâlnirea lor deschide noi perspective de creație și transformă relația cu cartea, cu hârtia și cu „mașinăriile” digitale. Tărâm al inovației în domeniul benzilor desenate, Franța se remarcă pe scena internațională prin dinamismul său creativ și calitatea producțiilor sale. Scenariști, desenatori, editori și producători francezi îmbrățișează azi noile tehnologii și lucrează pentru a produce opere de un nou gen. De la cadre la pixeli, creatorii de benzi desenate continuă să inventeze noi forme de a spune o poveste, jucându-se cu codurile narațiunii secvențiale. Pentru a celebra Anul benzilor desenate în Franţa, Institutul Francez din Paris propune prin expoziția Machines à Bulles descoperirea unei selecții de lucrări care ilustrează aceste noi experiențe de lectură, care dau bogăție și unicitate creației franceze.

DETALII: AICIMACHINE A BULLES

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.