Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/09/2020
Artă & Cultură / Art Expo

Noaptea Albă a Galeriilor 2020 ține 3 nopți

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Noaptea Albă a Galeriilor 2020 ține 3 nopți Share Noaptea Albă a Galeriilor 2020 ține 3 nopți


Noaptea Albă a Galeriilor 2020 ține 3 nopți: 02-03-04 octombrie în București și alte 10 orașe

Noaptea Albă a Galeriilor/NAG 2020 împlinește 14 ani de București și 5 ani de când s-a extins și în alte orașe cu un program nocturn de artă contemporană în 3 seri consecutive (02-03-04 octombrie), gândit astfel pentru a reduce riscul de aglomerație, fără a reduce accesul la artă. Publicul este așteptat în spații de artă contemporană din 11 orașe din țară – București, Alba Iulia, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Mediaș, Reşiţa, Sibiu, Târgu Mureş și Timişoara – în weekendul 02-04 octombrie, între orele 18:00 și 24:00, conform cu normele de siguranță în vigoare.

Noaptea Albă a Galeriilor 2020 ține 3 nopți

Un eveniment ca NAG se încăpățânează să ofere anual o radiografie cât mai onestă a scenei culturii contemporane locale, iar în contextul extrem de dificil cu care ne confruntăm, nu doar noi comunitatea culturală, ci întreaga societate, faptul că în acest an am decis să continuăm nu este un gest de curaj din partea nimănui, ci mai degrabă o dovadă a solidarității. Sperăm ca acest program extins în premieră pe durata a 3 seri să ofere tuturor participanților și publicului un cadru cât mai confortabil pentru o nouă revedere cu NAG.” – Suzana Dan, Asociația Ephemair, fondatoare NAG

Programul NAG este disponibil pe www.noapteagaleriilor.ro

NAG București se desfășoară anul acesta în 60 de spații culturale și prezintă cu ocazia celei de-a 14-a ediții două proiecte speciale.

Noaptea Albă a Galeriilor 2020 ține 3 nopți

Sorina Vazelina continuă proiectul Outside Histories la Rezidența BRD Scena9 și își adaugă semnătura lucrărilor permanente realizate anul trecut de Pisica Pătrată, Robert Obert, Maria Bălan și John Dot S. Pentru prima oară, proiectul Outside Histories deschide o secțiune dedicată foarte tinerilor artiști, cu o primă intervenție a Ninei Jovanović, artistă emergentă în vârstă de 7 ani. Al doilea proiect special îl prezintă pe Sașa Lazăr, artistul care a făcut identitatea vizuală NAG 2020, cu prima expoziție personală de pictură la A5 Studio Space: A Longer Exposure.

Noaptea Albă a Galeriilor 2020 ține 3 nopți

Outside Histories #2: Proiectul continuă cu Sorina Vazelina, ilustratoare fantastică din liga de aur a ilustratorilor din România. Artista va lua personaje schițate din viața de zi cu zi, desene din copilăria ilustrației românești și alte referințe de ghicit, sinteza acestui amalgam va fi apoi aplicată pe suprafața pereților cu cadre aztece, pentru a închega o mică istorie în contemporaneitate. În premieră, episodul din acest an al intervențiilor Outside Histories dedică și un spațiu special unei tinere artiste, Nina Jovanović, în vârstă de numai 7 ani.

Noaptea Albă a Galeriilor 2020 ține 3 nopți

Noaptea Albă a Galeriilor 2020 ține 3 nopțiProiectul focus NAG Outside Histories#2 va putea fi văzut începând de vineri, 02 octombrie, orele 18:00, în curtea Rezidenței BRD Scena9 din strada I.L Caragiale nr.32.

A Longer Exposure: Sașa Lazăr este artistul invitat în acest an pentru a crea identitatea vizuală a Nopții Albe a Galeriilor. Acesta va prezenta în spațiul A5 Studio din str. Piața Amzei 5 prima lui expoziție solo de pictură, compusă din trei piese și care face o analogie la expunerea lungă din fotografie și felul în care impactează ea creația finală. Expoziția va putea fi vizitată de vineri 02 octombrie, orele 18:00, până la finalul lunii.

Noaptea Albă a Galeriilor 2020 ține 3 nopți

Măsuri de siguranță:

Evenimentul NAG se va desfășura în concordanță cu normele de siguranță transmise de către Ministerul Culturii prin Ordinul nr. 3.142 din 31 august 2020 pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii. Prin participarea la evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor NAG presupune luarea la cunoştinţă şi respectarea acestor reglementări și asumarea riscurilor ce rezultă în urma participării la eveniment de către toţi cei implicați: public, organizatori, participanți.

***
Programul detaliat pe orașe, spații și artiști este disponibil pe www.noapteagaleriilor.ro

Urmăriți noutățile pe Facebook și pe Instagram facebook.com/noapteagaleriilor/ & @noapteaalbaagaleriilor

Event Noaptea Albă a Galeriilor – național https://www.facebook.com/events/354936415543888

Event Noaptea Albă a Galeriilor – București https://www.facebook.com/events/371240083890119/

Event proiect special NAG Outside Histories #2 cu Sorina Vazelina https://www.facebook.com/events/1275089299501962/

Event proiect special NAG A Longer Exposure cu Sașa Lazăr https://www.facebook.com/events/2743603282625977/

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută