Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 28/09/2020
Film

4 filme care au loc în pădure

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 4 filme care au loc în pădure Share 4 filme care au loc în pădure


Pe mine personal mă atrage în mod deosebit acest gen de filme, a căror acțiune se desfășoară în pădure. Nu știu exact de ce. Poate pentru că este un mediu imprevizibil, în general, sau poate pentru că pădurea devine un personaj important în fiecare astfel de film, influențând din fundal și în mod direct destinele personajelor. Sau poate pentru simplul motiv că mi se face des dor de o plimbare prin natură. În orice caz, iată 4 filme a căror acțiune se desfășoară în umbra pădurilor. 

„The Blair Witch Project” (1999)


Trailer „The Blair Witch Project” (1999)

Există multe filme de groază care au loc în păduri bântuite, dar niciunul nu-ți bagă într-atât de tare frica în oase ca „The Blair Witch Project”. Ai aici o poveste cu care poți să relaționezi foarte ușor: 3 studenți se duc să facă un documentar despre o pădure care ar fi bântuită de o vrăjitoare. Pare o poveste pentru copii, dar ei dispar pe rând, înghițiți de pădure, lăsând în urma loc doar câteva filmări stângace și pline de dovezi… Acestea sunt și cele din care e compus întregul film.

„Apocalypto” (2006)


Trailer „Apocalypto” (2006)

Acesta este unul dintre cele mai bune filme făcute de Mel Gibson, care reușește să surprindă foarte realist felul în care se desfășura viața în junglele din America Centrală în anul 1502, când Imperiul Maya era la apogeul său și nici nu bănuia că Apocalipsa va veni pentru el sub forma coloniștilor spanioli. Întregul film ne prezintă cursa pentru supraviețuire a unui tânăr vânător din junglă, prins între aceste două mari forțe distructive, iar pădurea îi este aliat și salvator. 

„Winter’s Bone” (2010) și „Leave No Trace” (2018)

Și în pădurile americane din anii 2000 sunt la fel de captivante ca cele din „Apocalypto”. În „Winter’s Bone” (filmul care a arătat lumii întregi cât de talentată este Jennifer Lawrence și cel care i-a lansat cariera) pădurile din Ozarks sunt casă și ascunzătoare pentru mai multe familii de rednecks implicați în traficul de droguri. Așa cum va afla și Ree (personajul interpretat de Lawrence) e foarte greu să găsești aici ceva sau pe cineva, atunci când oamenii pădurii nu vor acest lucru, iar pădurea are regulile și legile ei, diferite de cele ale lumii de la oraș. Și în „Leave No Trace” pădurea din Portland devine casă pentru cei care vor să să fugă și să te izoleze de societate. Un tată și fetița sa (Ben Foster și Thomasin McKenzie) trăiesc aici bazându-se pe generozitatea, bunătatea și calmul naturii. Dar o mică greșeală le va da peste cap acest trai, iar cei doi se trezesc reintegrați cu forța în societate. Însă puterea pădurii e mult prea mare, e ca un drog, și va începe să lucreze împotriva relației dintre tată și fiică. Întâmplările din „Leave No Trace” sunt bazate pe fapte reale. 


Trailer „Leave No Trace” (2018)

  • Text de Gruia Dragomir.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută