Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 27/09/2020
Film

3 seriale despre familii

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 3 seriale despre familii Share 3 seriale despre familii


colaj trei seriale despre familie

Nu mă bazez pe niciun studiu sociologic atunci când spun că românii au o atracție aparte pentru serialele despre familii, ci doar pe faptul că, timp de 30 de ani, „Dallas”, „Familia Bundy” sau „Tânăr și neliniștit” au rulat zilnic pe fundalul vieților noastre și în subconștientul colectiv. În plus, e bine cunoscut interesul românului pentru ce fac alții și pentru capra vecinului. Așa că iată câteva seriale interesante, despre familii mai deosebite.  

„This Is Us” (2016 -)

„This Is Us” este un serial super premiat, ce se întinde deja pe 4 sezoane și a fost reînnoit pentru încă 3. Fiecare episod este imprevizibil și emoționant (o să verși lacrimi de fiecare dată), iar poveștile spuse aici, despre familia Pearson și fiecare membru în parte, tot oscilează între prezent și trecut, între drame și momente de fericire. Povestea celor trei copii ai soților Pearson, dintre care unul adoptat și ceilalți doi gemeni de sexe diferite, continuă să se dezvolte dincolo de granițele familiei. Ca adulți, fiecare are probleme profunde, ce au explicații în traumele suferite în copilărie, chiar dacă părinții lor sunt exemple cât se poate de pozitive… cu mici scăpări. Toții le gestionează sau încearcă să facă acest lucru, oferind motivație și curaj prin exemplul personal.

This Is Us

  This is us, foto digitalspy.com

„Lost in Space” (2018 -) 

În centrul acestui serial S.F. se află familia Robinson, ai cărei membri se află pe o navă spațială alături de un echipaj mai numeros, în drum spre a coloniza sistemul Alpha Centauri, pentru că pe Terra viața devine imposibilă. Din cauza unei incident neprevăzut, nava mama se dezintegrază, dar familia Robinson reușește să scape la bordul unei nave de salvare, însă o gaură neagră îi trimite într-un alt colț al universului, pe o planetă necunoscută, plină de mistere și care se aseamănă cu Pământul. Aventurile intergalactice, confruntările cu tot felul de extratereștri și descoperirile suprinzătoare nu fac decât să ne arate ce funcționează și ce nu atunci când mecanismele care leagă o familie sunt puse la încercare. 

Lost in space

Lost in space, foto: thecampusjournal.com

 

„Yellowstone” (2018 -)

Serialul ăsta este visul umed al oricărui conservator și iubitor de cowboys, un amestec de „Dallas” și „Bonanza”. Kevin Costner este John Dutton, capul unei familii care de șase generații se ocupă cu creșterea bovinelor pentru carne, pe un teritoriu care se învecinează cu o rezervație Indiană și cu Parcul Național Yellowstone. Este o lume care, pe cât pare de frumoasă, pentru că e departe de orașe și urban, pe atât este de violentă. Mafia imobiliară, politicienii corupți și industria petrolieră amenință să distrugă liniștea și tradiția familie Dutton, dar membrii acesteia vor lupta pe toate fronturile să-și păstreze stilul de viață, proprietățile și viețile neschimbate. Serialul e întruchiparea a tot ce e mai bun și mai rău în Statele Unite, prezentat prin prisma unei familii care este ambele.

Yellowstone - Kevin Costner

Yellowstone – Kevin Costner, foto indiwire

  • Text de Gruia Dragomir

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.