Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/09/2020
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

BucurEȘTI aLIVE | Weekendul 25-27 septembrie

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii BucurEȘTI aLIVE | Weekendul 25-27 septembrie Share BucurEȘTI aLIVE | Weekendul 25-27 septembrie


Doi pe o bancă – Teatrul de Comedie

BucurEȘTI aLIVE | Weekendul 25-27 septembrieIlona Brezoianu și Mihai Bendeac în spectacolul ”Doi pe o bancă”
© foto Mihnea Irimia

Teatrul de Comedie deschide stagiunea 2020-2021 cu piesa Doi pe o bancă, de Aleksandr Ghelman, în regia lui Mihai Bendeac, în trei reprezentații, pe 25, 26 și 27 septembrie, ora 19.00, la Sala Radu Beligan. El și Ea, la lăsarea întunericului, își dau o întâlnire întâmplătoarea pe-o bancă, în parc. El e cam jalnic și aspru, Ea este puțin naivă și sensibilă, dar amândoi sunt singuri și speriați de singurătate, ducând în spate un destin marcat de eșecuri. Și chiar dacă te face să râzi, povestea este departe de cea a unei comedii, mai ales atunci când în față îți sunt aduși doi oameni în pielea cărora n-ai vrea să fii, dar în ipostazele cărora te vei regăsi. Iar cu fiecare strat de îmbrăcăminte dat jos, se dă la o parte și un scut, ce ne apără de vulnerabilitate, de adevăr și de teama de a descoperi cine suntem. El este Mihai Bendeac, actor cu istorie în Teatrul de Comedie, pe care l-am văzut și în roluri ca Brindsley Miller (,,Comedie neagră”), Orsino (,,A douăsprezecea noapte”) și Patrick Bennet (,,Lady Di”). Ea este Ilona Brezoianu, aceeași Ea din „Diseară la 7” de Aurelian Bărbieru. Bilete: 50/70 lei (bilete.comedie.ro). 

Frumoasa și Bestia – Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”

BucurEȘTI aLIVE | Weekendul 25-27 septembrie

În deschiderea stagiunii 2020-2021 a Teatrului Muzical Ambasadorii, copii de mână cu părinții și bunicii sunt invitați la premierea baletului Frumoasa și Bestia, sâmbătă, 26 septembrie și duminică, 27 septembrie, de la ora 11:00, la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”. Scenografie de basm, realizată de Viorica Petrovici și o coregrafie semnată de  Valentin Stoica, prim-balerin al Operei Naționale București, acompaniate de fragmente muzicale ale romantismului francez, compuse de Hector Berlioz, Paul Dukas și Cesar Franck. Micuții spectatori i se alătură lui Belle, în aventura sa din castelul Bestiei, prințul cu o înfățișare de monstru, dar în care zace o inimă nobilă. Chiar și noi, cei mai mari, avem o învățătură de tras de pe urma poveștii – frumusețea vine întotdeauna din interior, sufletul este mult mai important decât înfățișarea. Mai multe detalii: AICI. Eveniment pe facebook: AICI.

Bucharest Art Film Festival – Palatul Mogoșoaia

BucurEȘTI aLIVE | Weekendul 25-27 septembrie

Bucharest Art Film Festival revine cu cea a V-a ediție, în perioada 24-26 septembrie, în incinta Palatului Mogoșoaia. Un eveniment despre artă, cinematografie și fotografie și oamenii din spatele lor, iar pentru că acest an este dedicat culturii israeliene, vorbim despre Shaike Ophir, Jacqueline Kahanoff, Imre Kinszki și Lea Gottlieb, personaje iconice, care și-au lăsat amprenta în lumea artistică. „Cultura este hrană pentru suflet. Pentru Israel, aceste zile reprezintă și un început, fiindcă am sărbătorit de curând un nou an evreiesc. Un an în care pornim cu optimism și speranță și pe care ne bucurăm să îl inaugurăm cu prezența noastră ca țară invitată a Festivalului de Film de(spre) Artă.” transmite Excelența Sa David Saranga – Ambasador al Israelului în România. Personajul principal al serii de vineri, de la 19:30, este Imre Kinszki, în filmul Tatăl meu, Imre (2018), în regia  Andreei Știliuc. Inventator al camerei KINSECTA, care îmbunătățea tehnica fotografiei de aproape, opera lui Kinszki urmărea viața de oraș din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Mai târziu, în aceeași seară, avem parte de documentarul Levantine (2019) și fascinanta viață a scriitoarei și filosoafei Jacqueline Shohet Kahanoff. Detalii: AICI.

Festivalului Strada de C’Arte

BucurEȘTI aLIVE | Weekendul 25-27 septembrie

A început o nouă ediție a Festivalului Strada de C`Arte, care se va desfășura până pe 27 septembrie 2020. Un adevărat maraton cultural în aer liber pentru care ediția cu numărul 9 înseamnă 8 lansări de carte, 7 proiecții de film, 6 evenimente teatrale și recitaluri, 5 expoziții, 4 concerte, 3 lecturi publice, 2 dezbateri și o experiență poetică hybrid, care va interconecta poeți aflați în cele patru Biblioteci Centrale Universitare din țară. Își fac apariția artiști de renume, precum Daniela Nane, cu un recital de muzică și poezie intitulat Pianul cu Poeme și actorii Lamia Beligan și Marius Bodochi cu un Recital Regal, la Balconul Salonului Carol I. Pe scenă își fac loc și cei mai tineri, aflați la început de carieră. Cei de la ART ON vin cu un spectacol cu și despre noua generație, Flori, filme, fete sau băieți, iar Fresh Jazz au promis că sâmbătă seara muzica este datoria lor. Mai multe detalii și programul complet: AICI.

  • Text de Teodora Bratu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută