Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 23/09/2020
Film / Cine Combo

CINE COMBO | TOM HOLLAND: Viaţa fără Spider-Man

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii CINE COMBO | TOM HOLLAND: Viaţa fără Spider-Man Share CINE COMBO | TOM HOLLAND: Viaţa fără Spider-Man


Thriller-ul psihologic The Devil All the Time a avut premiera pe 16 septembrie pe Netflix şi dintre tinerele staruri de pe generic (Robert Pattinson, Mia Wasikowska, Bill Skarsgård) atrage atenţia în special Tom Holland, la primul său rol serios după dobândirea notorietăţii globale ca Spider-Man. Cu excepţia unor Biopicuri eşuate (nu din vina lui), Holland n-a mai demonstrat nimic în afara MCU de la Captain America: Civil War încoace şi e în pericol să rămână definitiv prins în aţele lui Spidey. Pare-se totuşi că a învăţat din experienţa lui Pattinson, coleg cu el şi în The Lost City of Z, care s-a reinventat prin intermediul filmelor Indie în anii post-Twilight pentru a reveni acum în stardom cu Tenet şi The Batman întrucât, în afara Southern-Gothic-ul The Devil All the Time, Tom Holland e cap de afiş în două proiecte incitante, aflate în stadiul de finalizare: Cherry, drama unui medic militar devenit dependent de droguri, şi Chaos Walking, distopia lui Charlie Kaufman în care oamenii îşi… aud gândurile. Să ne reamintim însă de ce ar trebui să îi dăm în continuare credit lui Tom Holland pentru a-şi continua viaţa pe ecrane fără Spider-Man.


Trailer ”The Devil All the Time”

THE IMPOSSIBLE (2012)

Debutul multipremiat al actorului atunci în vârstă de 16 ani. Beneficiind de cele mai dramatice secvenţe, Tom Holland le fură primplanul lui Ewan McGregor şi Naomi Watts în acest Disaster-Movie cu accente de Thriller bazat pe povestea reală a unei familii de supravieţuitori ai tsunamiului devastator din Oceanul Indian din decembrie 2004, care, în acea perioadă, se afla în vacanţă în Thailanda. Scenariul blacklist-uit multă vreme întrucât a fost considerat “nefilmabil”, e pus în scenă meşteşugit de către spaniolul J.A. Bayona, care surprinde înspăimântător de bine modul în care Lucas (Holland) şi părintii sai traversează la propriu şi la figurat experienţa, cum fac faţă schimbării dramatice de context şi ce îi motivează să nu se lase pradă disperarii.


Trailer ”Paradisul spulberat” (The Impossible)

HOW I LIVE NOW (2013)

Rateul SF despre Al Treilea Război Mondial al scoţianului Kevin Macdonald, realizator de documentare mişto (Touching the Void, Return to Podor) şi de ficţiuni ubliabile (The Eagle, Black Sea), merită văzut – în pofida scenariului inept – datorită performanţelor actoriceşti ale tinerelor speranţe (pe atunci) Saoirse Ronan şi Tom Holland, eroi de love story rural dintre o hipsteriţă anorexică din Manhattan şi un ţărănuş “eco” britanic pe fondul unui devastator război civil cu origini teroriste. În rest, nu căutaţi acţiune în acest film fiindcă e clar că Macdonald urăşte The Walking Dead care e mai ‘realist’ decât ceea ce este el capabil să arate, dar veţi găsi destule surse de umor involuntar. “Last chance to have some fun before the fascist regime.” 🙂


Trailer ”How I live now”

  • Text de Ioan Big.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută