Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/09/2020
Muzică Viața Orașului

Sunetele Orașului | Săptămâna 14 – 20 septembrie 2020

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii Sunetele Orașului | Săptămâna 14 – 20 septembrie 2020 Share Sunetele Orașului | Săptămâna 14 – 20 septembrie 2020


Delia Mitrache a făcut o selecție de evenimente live în oraș în perioada 14-20 septembrie 2020:

 

Miercuri, 16 septembrie, de la ora 20:45

CONCERT: Jurjak | Backyard Acoustic Season 2020  – Expirat

Miercuri, 16 septembrie, de la ora 20:45, Jurjak revine la Expirat Halele Carol. Bilete: AICI.

gEORGE pETROSELAKA jURJAK

George Petroșel, Jurjak, foto redbull.com

George Petroșel, cunoscut sub numele de scenă drept Jurjak, este muzician, producător, compozitor, artist vizual, regizor și  licențiat în dreptul proprietății intelectuale. Spune despre el că este „un artist care se exprima prin sunet, imagine si cuvinte.”. Muzica lui e un melanj de stiluri: blues, electro, rock și folk. În concerte, alături de el pe scenă, îi vom vedea pe Dan Minel Stoica (chitară, clape), Daniel Olteanu (tobe) și Narcis Axinte (bass).  Pomul care face ciori, Timpul, Imnul Minerilor, Șoapte, București, Două Fete, în Gol, Micul Bețiv, Future Ex, sunt doar câteva dintre piesele pe care sper să le putem asculta miercuri seara.

“Nu pot să spun ca m-am decis să merg pe un gen anume, am încercat mai multe stiluri de muzică (house, electro, trip hop). Ascultând mult rock blues în copilărie, subconștientul acum developează muzica cu care am fost hrănit de-a lungul timpului, prin propriul filtrul în care originalitatea este doar o amprentă personală.” – Jurjak.

 

Joi, 17 septembrie, de la ora 21:15

CONCERT: Dan Helciug – Berăria H

Joi, 17 septembrie, de la ora 21:15, vino la Berăria H să vezi live un concert susținut de Dan Helciug. Intrarea la concert este gratuită, iar accesul este permis de la 18:45. Detalii și rezervări: vreau@berariah.ro.

Dan Helciug

Dan Helciug, foto facebook

Pe scena terasei de lângă lacul Herăstrău, Dan Helciug ne așteaptă la o terapie de grup izolat. Vom avea ocazia să ascultăm live piese cunoscute din repertoriul trupei Spitalul de Urgență, ca Trăiască Berea, Lasă-ne, Caut un bou, Ori la Bal ori la Spital, dar ne este promis că vom avea parte și de multe alte compoziții noi și coveruri.  Dan Helciug este actor, muzician, compozitor, textier, lider vocal și prezentator tv, a terminat U.N.A.T.C.-ul, urmând apoi cursurile Facultății de Științe Cognitive. A devenit celebru în ’98, timp în care activa ca membru al formației Parlament, alături de care a cucerit topurile muzicale din România. După doi ani de la lansare, Dan Helciug propune un proiect muzical îndrăzneți, unul de mare succes, care a pus bazele trupei Spitalul de Urgență. Din anii 2000, până în 2017, Spitalul de Urgența se bucură de o realizare uriașa, un număr impresionant de concerte live susținute: peste 4000 de reprezentații.

“Adevărul mă neliniștește prin claritate, iar lipsa lui mă relaxează prin dulcea incertitudine. Nu vreau să știu nici un adevăr. Mai bine îl inventez și îi dau drumul prin lume să plutească ca un zmeu strălucitor . Poate îl prinzi tu și ai sa fii convins ca este purul adevăr, ceea ce ai în mâini. Eu în locul tău, i-aș da drumul…” (Dan Helciug).

 

Vineri, 18 septembrie, de la ora 20:00

CONCERT: Compact – Arena Tei

Vineri, 18 septembrie, de la ora 20:00, trupa Compact concertează în aer liber la Arena Tei. Bilete: AICI.

Paul Ciuci COMPACT

Paul Ciuci, foto facebook

Bucuria revederii va fi mare pentru fanii trupei lui PAUL CIUCI, căci este primul concert din 2020 susținut de Compact în București. Compact este o trupă-legendă cu o lungă activitate pe scenele românești, care s-a bucurat de succes și aprecieri încă din 1977 când s-a înființat. Stilul lor abordează un tip de rock clasic, dar întâlnim și influențe de pop rock și blues rock. De-a lungul carierei, trupa a avut un număr impresionant de concerte, multe turnee în afara țării, a ajuns în locuri precum Luxemburg, Germania, Olanda, Canada, Spania, Cipru, Toronto și Montreal. Compact a performat în deschiderea concertelor unor artiști celebri ca Bonnie Tyler sau trupe uriașe, cunoscute în toată lumea: Europe, Scorpions, Deep Purple.

Dacă îți este dor să asculți live cântecele de pe albume precum Fata din vis, Cântec pentru prieteni, Pe tine te-am ales, Compact 100%, 5.Compact, In memoriam, vino la Arena Tei.

 

Duminică, pe 20 septembrie, de la ora 21:30

CONCERT: Celelalte Cuvinte – Hard Rock Cafe

Mult așteptatul concert al trupei Celelalte Cuvinte, va avea loc duminică, pe 20 septembrie, de la ora 21:30, la Hard Rock Cafe. Bilete: AICI.

Celelalte cuvinte

Călin Pop, Marcel Breazu, Tiberiu Pop, Leontin Iovan şi Ovidiu Roşu pregătesc un concert special, plin de energie, marca Celelalte Cuvinte. Pe membrii trupei îi leagă o colaborare muzicală care durează de peste 35 ani. Considerată drept o formație de  heavy metal, de-a lungul timpului nu a încetat să ne surprindă prin elementele unice aduse muzicii românești, cum ar fi stilul de  doom metal în albumul Armaghedon, album prin care ocupă un loc important și în underground-ul rockului românesc iar albumul Ispita, pe care sesizăm influențele rockului alternativ, este considerat de specialiști drept o capodoperă a deceniului.  Sper să avem posibilitatea de a asculta și câteva piese de pe ultimul album lansat pe care îl știu, Trup și suflet, un album live acustic foarte apreciat de fani, ce reunește piese precum Pasărea de plumb, Între Vise, Printre Oameni, Cina Dragonului sau O să am.

Sunt scumpi la vedere, așa că nu trebuie ratați.

 

  • Recomandări de Delia Mitrache.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută