Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/08/2020
Artă & Cultură

Teenpod – expoziție de artă creată de și pentru adolescenți

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Teenpod – expoziție de artă creată de și pentru adolescenți Share Teenpod – expoziție de artă creată de și pentru adolescenți


În limba engleză, pod înseamnă păstaie. Prin analogie, această expoziție va cuprinde părți din ce înseamnă să fii adolescent/ă în România și în Republica Moldova.

Ai între 13 și 19 ani? Ești pasionat/ă de artă și faci fotografii, filmezi cu telefonul sau desenezi pe tableta grafică? Vrei să-ți promovezi lucrările? Dacă răspunsul este DA la cel puțin una dintre întrebări, credem că expoziția virtuală din cadrul proiectului Compas Cultural 2020 este perfectă pentru tine.

Viața unui adolescent este complexă și epuizantă. O lume întreagă pare să fie împotriva ta, iar uneori nici prietenii sau familia nu fac eforturi sa te înțeleagă. Am exagerat puțin? Ne place dramatismul, așa că îți oferim șansa să te exprimi despre cele mai frumoase sau cele mai dificile experiențe adolescentine în cel mai dramatic mod: ARTA!

  • O scurtă descriere a lucrării (titlu, autor, an, concept)
  • Un video de maxim 3 minute, una sau mai multe fotografii sau ilustrații digitale;
  • Dacă dorești ca lucrările tale să facă parte din această expoziție, așteptăm propunerile pe adresa andrada@bloczero.ro. E-mailul tău trebuie să conțină:
  • O scurtă descriere, în care ne spui ceva despre tine și motivul pentru care candidezi;
  • Termenul pentru trimiterea lucrărilor este 04.09.2020, ora 23:59.

Selecția finală va fi făcută de participanții la proiectul Compas Cultural, zece adolescenți care se pregătesc să devină manageri de hub cultural în orașele lor. Lucrările vor fi disponibile pentru vizualizare pe site-ul www.compas-cultural.bloczero.ro.

Lansarea expoziției va fi transmisă live pe Facebook, având ca invitați toți participanții, alături de tinerii organizatori, și va consta într-o discuție deschisă despre adolescență, artă și tehnologie.

Compas Cultural

Compas Cultural este un program de pregătire a adolescenților care își doresc să fie manageri de hub cultural în orașul lor. Lunile iulie și august au însemnat o succesiune de ateliere în care cei zece participanți au deprins din secretele organizării de evenimente cultural-artistice, iar în luna septembrie vom organiza împreună expoziții, vizionări de film și spectacole de artă performativă și lectură.

  • Parteneri locali: Centrul Alexandru Marghiloman (Buzău), Teatru „George Ciprian” (Buzău), Muzeul Județean Buzău, Muzeul Municipal Călărași din cadrul Primăriei Municipiului Călărași, Cinema „Arta” Cluj, Biblioteca Județeană Drobeta-Turnu Severin
  • Un proiect implementat cu sprijinul One World România la Școală și Mai Mult Verde, prin proiectul Cu apele curate.
  • Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Guerilla, revista Zeppelin, AIVImedia.hub, Școala9

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută