Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/08/2020
Artă & Cultură / Benzi Desenate Viața Orașului

COMICS ART: Autorul de benzi desenate GIUSEPPE MANUNTA în premieră în România

Mădălina Diaconu De Mădălina Diaconu
Comentarii COMICS ART: Autorul de benzi desenate GIUSEPPE MANUNTA în premieră în România Share COMICS ART: Autorul de benzi desenate GIUSEPPE MANUNTA în premieră în România


Giuseppe Manunta este invitatul special al celei de-a 7-a ediții a Salonului BD – Povești din București în benzi desenate / 2020 anul Vlad Țepeș Drăculea. Planșele sale sunt expuse la Muzeul Municipiului București, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște și The Dracula Investigation Gallery, Sighișoara, putand fi vizionate până pe 30 august.

Giuseppe Manunta

Giuseppe Manunta

Îl descoperim astfel pe Manunta ca autor al benzilor desenate despre Dracula, o tușă mai puțin obișnuită pentru artistul italian. Dracula a avut întotdeauna o mare influență asupra mea, de când eram copil, iar această mică poveste pe care o prezint în salon, a fost un omagiu destul de original adus unui mit cultural istoric. Am scris și alte povești despre el, dar încă nu am avut timp să le desenez.” ne-a declarat Manunta.

BD DRACULA - GIUSEPPE MANUNTA

BD DRACULA – GIUSEPPE MANUNTA

Născut la Napoli, Italia, trăiește acesta în prezent la Strasbourg, Franța. Devine autor de benzi desenate în 1990„Din ceea ce îmi amintesc, pasiunea mea pentru benzile desenate vine încă de când eram foarte tânăr, eram intrigat de lecturile tatălui meu, iar mai apoi, de îndată ce mi-au dat o foaie de hârtie și un creion, nu m-am mai oprit din desenat niciodată” ne mărturisește artistul.

Giunchiglia

Giunchiglia

În 1995 a început proiectul de benzi desenate Giunchiglia și a continuat să publice la mai multe edituri naționale și internaționale foarte cunoscute printre care: Clair de Lune (Noir sur Blanc, Artémis, Le Signeur d’Arkham), Edizioni Universo, Eura Editoriale (seria John Doe), Disney, Vents d’Ouest (Selen présente…), Éditions du Signe, Tabou Editions (Les 5 sens d’Éros, Scandales), Planeta de Agostini, Le Verger Éditions (Sherlock Holmes), Éditions du Long Bec (Zombie Walk).

 

Apocalyptic jackets

Apocalyptic jackets – Giunchiglia – GIUSEPPE MANUNTA
 

 „Nu am colaborat cu mulți scenariști, am scris mai mereu propriile-mi povești. Însă adevăratul meu profesor a fost scenaristul Giorgio Pedrazzi de la care am învățat multe lucruri. Când colaborez cu alți scenariști sau artiști, este întotdeauna o experiență interesantă și utilă, pentru că ne respectăm și învățăm unul de la celălalt” spune Manunta.

În prezent este director artistic al editurii Éditions Félès, iar desenul său continuă să fie unul dintre cele mai atractive dintre benzile desenate pentru adulți, lucrări încă suspendate între prospețimea impactului vizual și delicatețea culorilor în acuarelă, între moliciunea formelor feminine și rafinamentul extrem al liniei.  Se poate spune că este un desen de vis care ne duce puțin în lumea basmelor.

Giuseppe Manunta@work 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută