Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 20/08/2020
Film Viața Orașului

Seara Filmului Scurt la Brașov

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Seara Filmului Scurt la Brașov Share Seara Filmului Scurt la Brașov


Seara Filmului Scurt la Brașov | powered by ShortUP
Vineri 4 septembrie 2020 / orele 20:00
Curtea Johannes Honterus, Brașov (curtea Bisericii Negre)
Intrarea este liberă!

Seara Filmului Scurt la Brașov

Program:
7 filme scurte alese de curatorul ShortsUP despre comunitate, empatie și curaj.

1. Atenție la minte (Floor Adams, Olanda / Belgia) 30’
#animație
Când te bazezi pe scenariile sociale pentru a supraviețui în jungla urbană, nu e deloc ușor să improvizezi. Mai ales dacă ești un introvertit inteligent, pasionat de bombardierele germane, dar vrei totuși o întâlnire cu o fată. Dar nu doar atunci – noi ne-am regăsit toți în scenele perfecte, ceea ce îți dorim și ție!

2. Matematică alternativă (r. David Maddox, SUA) 9′
#comedie #liveaction
Împotriva prostiei, și zeii se luptă în zadar. Rațiunea devine liberalism radical, logica – fascism corect politic. Această comedie mușcătoare atinge anti-Darwiniști, mass-media și politicieni populiști și, dacă mai aveam vreo îndoială, președintele consiliului are un hairstyle care ne poziționează geografic cu precizie.

3. Ping-Pong (r. Jon Bunning, SUA) 15’
#documentar
Cel mai bun documentar la Festivalul internațional de film din Florida explorează o conexiune mai puțin obișnuită: două mese de ping-pong pe o stradă din inima New York-ului amestecă cele mai neașteptate personaje – unde altundeva ar discuta un homeless cu bancherii sau un agent de investiții cu membrii unei bande locale?

4. Einstein – Rosen (r. Olga Osorio, Spania) 9′
#comedie
Vara lui 1982. Teo pretinde că a descoperit o gaură de vierme – tunelul de time travelling denumit științific podul Einstein- Rosen. Fratele lui, Óscar, nu îl crede, deocamdată. Dar Teo are timp: 35 de ani, o lună și 4 zile. Un scurtmetraj savuros cu peste 25 de premii în palmares.

5. Natură: toate drepturile rezervate (regia Sebastian Mulder, Olanda) 22’
#documentar
Ce te faci când natura e de plastic – iarbă artificială pe balcon și printuri impecabile cu plaje tropicale în lounge-ul clădirilor corporate din sticlă și beton? Documentarul explorează lumea virtuală versus natură. Respirăm aer simulat? A ce miroase pădurea de pe tapet? Când nu o să mai știm diferența?

6. Să ai inimă (Will Anderson, Marea Britanie) 12′
#animație
Will Anderson imaginează viața unui GIF animat după ce iese din rolul…de GIF. După ce își termină tura, cum ar veni. O criză existențială, filmul începe cu o buclă nesfârșită și devine o parabolă minunată, plină de umor și de întrebări. Animație nominalizată la Premiile BAFTA.

7. Turnul de 10 metri (r. Axel Danielson, Maximilien van Aertryck, Suedia) 16’
#documentar
Un turn de 10 metri și un documentar observațional despre frică și rușine. Scurtmetraj văzut la Festivalul internațional de la Berlin și premiat la Clermont-Ferrand.

Durată: 2 h (cu pauză)

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută