Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/08/2020
Artă & Cultură

Evenimente Online | Săptămâna 17 – 23 august

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii Evenimente Online | Săptămâna 17 – 23 august Share Evenimente Online | Săptămâna 17 – 23 august


LUNI 17 AUGUST 2020 – WORK. NO TRAVEL– Centrul de Teatru Educațional Replika | Undercloud

Luni seara, pe 17 august, de la ora 22:00, în cadrul Undercloud – Festival de Teatru Independent de Orice, se va transmite WORK. NO TRAVEL, producție a Centrului de Teatru Educațional Replika. Mai multe detalii: https://www.undercloud.ro/program-undercloud-2020/work-no-travel/ . Bilete: AICI.

afis wnt

Spectacolul atinge un subiect de impact, important pentru contextul economic și social actual din România, în care mulți se regăsesc: românii pentru care singura perspectivă de a asigura un trai mai bun familiei, se află peste hotarele propriei țări. Sunt expuse fragmente din viața plină de întrebări a românilor care constituie diaspora: cât de ușor este să te integrezi într-un spațiu străin, dar „mai evoluat”? Dar cât de ușor le este altora să te accepte? Comunicarea interculturală este deficitară, fapt ce poate slăbi relațiile interpersonale create între doi oameni de naționalități diferite , poate diminua raportul de apropiere, făcând ca singurii oameni care contează și ne înțeleg să se afle la mii de kilometri distanță, vieți care ajung să se concentreze doar în jurul scopului de a trimite bani acasă. Care sunt condițiile de muncă pentru ei și cum le fac față? Ce este „dorul de casă”? Ce înseamnă „acasă”? Și cum însingurarea este un efect secundar?

Scenariul îi aparține Mihaelei Michailov și are la bază două volume de interviuri – ”Tur-retur. Convorbiri despre munca în străinătate” realizate de sociologii Zoltán Rostás și Sorin Stoica și publicate în 2006 la editura Curtea Veche. Regia este a lui Bobi Pricop.

Din distribuție fac parte performerii: Dan Basu (video), Eduard Gabia (muzică) // Alex Călin, Nicoleta Lefter, Katia Pascariu, Alexandru Potocean.

VINERI 21 AUGUST 2020 – Selfie – One World Romania

De vineri, 21 august, până pe 30 august, în cadrul Festivalului de Film Documentar One World Romania, singurul festival de film de la noi dedicat drepturilor omului, avem ocazia să urmărim online Selfie, o colaborare cinematografică între artiști italieni și francezi. Mai multe detalii: https://owr.eventbook.ro/festival/one-world-romania?page=11.

Doi buni prieteni ajunși la vârsta adolescenței, Alessandro și Pietro, ne arată neregulile cu care populația se confruntă în cartierul Traiano, din Napoli, unde cei doi au crescut, un cartier condus de mafie, sătul de violența polițiștilor, într-o manieră plină de umor și curiozitate, specifică vârstei. Tinerii au de parcurs un traseu periculos în încercarea de a ne arăta nedreptățile care pun în funcțiune tentaculele unei caracatițe înspăimântătoare, importantă pentru susținerea economiei regionale. Regizorul Agostino Ferrente redă o perspectivă modernă documentarului: privirea ne este condusă de camerele de filmat ale telefoanelor mobile ce aparțin protagoniștilor, Alessandro și Pietro, care încearcă să alcătuiască un jurnal video produs sub forma unui selfie.

Premii și festivaluri la care filmul a fost selectat: Berlin International Film Festival 2019 / Cinema Du Reel 2019 / Luxembourg City Film Festival 2019 – Documentary Award / Buenos Aires International Festival of Independent Cinema 2019.

 

VINERI 21 AUGUST 2020 – Un ballo in maschera / Bal mascat – The Metropolitan Opera

operanews.com

Un ballo in maschera / Bal mascat – The Metropolitan Opera, credit foto: operanews.com

The Metropolitan Opera din New York difuzează spectacolul Un ballo in maschera / Bal mascat, vineri, 21 august, la 2:30 AM, ora de difuzare a României, pe https://www.metopera.org/. Înregistrarea va rămâne disponibilă timp de 23 de ore de la momentul publicării.

Un ballo in maschera, cu premiera absolută în 1859 la Teatro Apollo din Roma, este o operă compusă de Giuseppe Verdi, pe un libret scris de Antonio Somma. Pe marginea subiectului central, care este asasinarea conducătorului Suediei, Gustav al III-lea, este brodată o poveste romantică înduioșătoare, iar regia lui Piero Faggioni găsește echilibrul între dramatismul unei relații de iubire neadecvate și îndatoririle politice, dar și morale, ce le ridică probleme de conștiință personajelor. Luciano Pavarotti joacă rolul lui Riccardo, nefericitul îndrăgostit de soția celui mai bun prieten, iar Leo Nucci interpretează rolul soțului răzbunător, îndurerat de lipsa loialității în căsnicie.

Distribuția este alcătuită din interpreții: Aprile Millo, Harolyn Blackwell, Florence Quivar, Luciano Pavarotti și Leo Nucci; dirijor este James Levine.

DUMINICĂ 23 AUGUST 2020 – THE 9 TENORS & 3 SOPRANOS – Italian Pop Opera live din Roma

Duminică, 23 august, de la ora 20:00, Opera da Camera di Roma și Prestige Concerts, ne invită la un concert online live, care îmbină muzica și efectele vizuale, ducându-ne într-o călătorie prin istoria îmbelșugată a Romei. Mai multe detalii pe www.operadacameradiroma.com. Bilete: aici

Nouă tenori și trei soprane, artiști de la Opera da Camera, vor susține un concert, transmis live direct din grădinile Romei, în toate colțurile lumii. Organizatorii au investit în cea mai modernă tehnologie cinematografică în ceea ce ține de calitatea camerelor de filmat și a dronelor, astfel că spectatorii, nu doar că vor fi vrăjiți de magia cântecelor italiene, dar vor avea și un referent vizual în ceea ce privește arhitectura italiană din Roma de-a lungul timpului. Repertoriul constituie o alegere unică, ce vrea să spargă stereotipurile despre muzica clasică și muzica de operă, împletind acordurile sonore clasice cu unele ce aparțin zonei muzicii pop. Accentul cade pe melodiile unor interpreți cunoscuți, precum Andrea Bocelli, care de-a lungul carierei s-a dovedit a fi expert în astfel de mixuri muzicale. Vom avea ocazia să ascultăm melodii celebre precum „Nessun dorma”, „O sole mio”, „Torna a Surriento”, „Libiamo ne ‘lieti calici”, „E lucevan le stelle” , „La donna è mobil”, interpretate într-o maniera nouă, stilizată.

Soliștii prezenți în concert sunt: Emil Alekperov, Emanuel Bussaglia, Aleksandra Buczek, Emilia Diakopoulou, Alessandro Dimasi, Massimiliano Drapello, Vanaessa Fioretti, Pierluigi Paulucci, Mauro de Santis, Emanuele Servidio, Luca Tiddia, Fabio Valente.

 

  • Recomandări de DELIA MITRACHE

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută