Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/08/2020
Lifestyle / Travel

COOL TRAVEL | 3 plaje frumoase din România, unde distanțarea e posibilă

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii COOL TRAVEL | 3 plaje frumoase din România, unde distanțarea e posibilă Share COOL TRAVEL | 3 plaje frumoase din România, unde distanțarea e posibilă


Citește și:

E din ce în ce mai clar că vacanțele în afara țării devin din ce în ce mai problematice în contextul pandemiei de COVID-19, care arată mult mai rău decât la începutul stării de urgență. În același timp, vedem zilnic la știri cât de aglomerat e litoralul românesc.

Dar există și alternative mai sigure (și mai frumoase) la stațiunile foarte populare de la malul Mării Negre, unde distanțarea e posibilă. Iată 3 astfel de sugestii.

albastru

Albastru (Corbu)

Albastru a apărut pe plaja sălbatică de la Corbu la mijlocul lunii iulie, se află la 160 de metri de buza mării și este un beach bar foarte frumos, cu atmosferă boemă și oameni cool. E locul ideal pentru a te relaxa și pentru a te retrage la umbră de pe nisipul încins, atunci când vii să petreci o zi întreagă pe această plajă puțin populată în timpul săptămânii. Barul este plin de plante, are leagăne, perne pe care poți să lenevești la o bere, dar și un fost turn de salvamar (recondiționat) de unde te poți convinge singur de cât de mult albastru se află în jurul tău aici. În plus, vei găsi și un meniu cu feluri delicioase de mâncare făcute de Chef Alexandru Niță, fost concurent la MasterChef.

cochilia

Cochilia (Tuzla)

Cochilia a devenit rapid una dintre cele mai fotogenice plaje de pe litoral, unul dintre locurile care, din poze, pare mai degrabă de pe o insulă grecească. Este o plajă amenajată cu mult bun gust, cu hamace, cu perne imense, în loc de șezloange, şi leagăne în mare, dar şi cu un bar situat la înălţime, pentru o privelişte de care te saturi cam greu și la care vei tot visa. Prețurile mai mari și faptul că e o plajă izolată, fac din Cochilia un loc mai exclusivist și în care poți să mergi la plajă cu tot cu distanțarea socială necesară în aceste luni. Ține minte că trebuie să-ți faci rezervare pe cochilia.ro ca să poți să vii aici. De asemenea, pe plajă mai au loc din când în când și concerte, iar cei de la Electric Castle au stabilit la Cochilia un Creative Camp în cadrul căruia câțiva artiști și producători vor compune muzică nouă în fiecare săptămână.

sfantu gheorghe

Sfântu Gheorghe

La Sfântu Gheorghe se ajunge mai greu, dar merită, pentru că plaja de aici pare infinită și se mai spune că ar avea și cel mai fin nisip de pe tot litoralul românesc. Din sat până la plajă faci în jur de 20-30 de minute pe jos. Găsești doar un mic beach bar la intrarea pe plajă, de unde-ți poți cumpăra o băutură rece. Altfel, nu mai există nicio construcție cât vezi cu ochii. În plus, între 12-16 august la Sfântu Gheorghe, în interiorul zonei de camping, are loc Festivalul Internațional de Film ANONIMUL. Anul acesta el va cuprinde două competiții de scurtmetraje, românești și internaționale, precum și proiecții de film de lungmetraj, urmate de întâlniri și dialoguri între cineaști și public, totul în aer liber.

  • Text de Gruia Dragomir.

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.