Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/08/2020
Muzică

Beyonce și Jay-Z au fost refuzați. Trompetistul Mirel Manea a reușit!

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Beyonce și Jay-Z au fost refuzați. Trompetistul Mirel Manea a reușit! Share Beyonce și Jay-Z au fost refuzați. Trompetistul Mirel Manea a reușit!


Mirel Manea este singurul artist român care a filmat în Colosseum. Artistul a lansat de curând un videoclip realizat în celebrul Colosseum din Roma, iar imaginile sunt pur și simplu spectaculoase.

„Colosseo”

Mirel Manea este prim-trompetist al Filarmonicii de Stat Botoșani și este singurul artist român căruia autoritățile italiene i-au permis să filmeze în Colosseum, „cel mai protejat monument istoric mondial, emblemă a fostului Imperiu Roman, a Romei și a lumii moderne actuale”.

Mirel Manea a cântat alături de nume mari ale muzicii clasice universale și a făcut parte din cele mai cunoscute orchestre din Italia, însă cel mai special moment al carierei a fost dat de invitația de a susține un recital la Vatican, pentru Papa Ioan Paul al doilea.

„Colosseo”- producție a televiziunii italiene

„Colosseo” este o producție a televiziunii italiene și reprezintă un solo de trompetă, adaptarea muzicală aparținând compozitorului Andrei Tudor.

Aria interpretata de artist „Va pensiero”, actul III al operei Nabucco a celebrului compozitor italian Giuseppe Verdi este un mesaj de solidaritate și de speranță în momentele cumplite traversate, acum, de omenire.

Mirel Manea

Iată ce a declarat Mirel Manea:

“Cel mai emoționant moment artistic al carierei mele, să ajung cu trompeta mea în mijlocul Arenei de la Colosseo, una din cele mai prestigioase scene ale lumii, încă din antichitate. Tristețe și frumusețe copleșitoare în același timp. Roma a fost și este mereu în sufletul meu, din 2004 când am cântat în fața Papei Ioan al II -lea.

Am lucrat cu o echipă formată din profesioniști excepționali italieni, poate cei mai buni din Peninsulă. Adaptarea muzicală și solo-ul de trompetă a fost scris doar pentru mine de către compozitorul Andrei Tudor. E o capodoperă care unește spiritual, artistic, doua țări. O punte sufletească.

Am reușit să ofer publicului român și internațional un videoclip unic, cu imagini exclusive realizate cu drona deasupra celor mai importante monumente: Colosseo, Fori Imperiali, Fonta di Trevi, Piazza Venezia, Altare della Patria.

Mesajul meu este unul de solidaritate și speranță și în virtutea titlului pe care

l-am obținut în 2016 la Vatican, acela de Ambasador itinerant al “Culturii și Artei Muzicale” pentru prietenia dintre popoare, în vremuri de restriște, apropierea de cultură, de muzică, ne poate alina sufletele, ne poate salva.

Aceasta este și menirea artistului, de a arăta frumusețea și a o dedica semenilor săi.”

Mirel Manea

Revenind la filmarea videoclipului în Colosseum, sunt puțini artiști care primesc această onoare, fiind o scenă-simbol pentru cultura întregii umanități, și că actul artistic are o semnificație profund spirituală. 

Beyonce și Jay-Z au încercat să filmeze în incinta Colosseumului

În anul 2018, Beyonce și Jay-Z au pus ochii pe Colosseumul din Roma, pentru filmarea videoclipului „Apeshit”. Solicitarea lui Beyonce și a lui Jay-Z a fost însă respinsă, pentru că locul fusese închiriat deja de altcineva, pentru un eveniment. De asemenea, reprezentanții Ministerului italian al Culturii, care se ocupă de patrimoniu, au explicat că cererea a fost făcută prea din scurt, iar Colosseumul este „o locație foarte complicată”.

Videoclipul Mirel Manea –  „Colosseo”

Vezi aici videoclipul lui Mirel Manea, „Colosseo”, filmare realizată în mare parte la Colosseumul din Roma:

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută