Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 12/08/2020
Film

3 seriale cu supereroi mai… altfel

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 3 seriale cu supereroi mai… altfel Share 3 seriale cu supereroi mai… altfel


Isteria filmelor cu supereroi s-a mutat de ceva vreme și pe micul ecran, unde s-au dezvoltat seriale (unele bune, altele mai puțin bune) care îmbogățesc și dezvoltă pe foarte de multe planuri acest univers. Așa se face că în ultima perioadă au început să apară și seriale cu supereroi mai altfel, unde lucrurile sunt ceva mai complicate, iar luptele nu sunt atât de directe și simple, ci mai subtile, cu substrat politic și, de cele mai multe ori, chiar interioare. Iată 3 astfel de seriale pe care trebuie neapărat să le vezi, mai ales că două dintre ele primesc încă un sezon în acest an:

„The Boys”

(2019-), Amazon Prime

Dacă supereroii ar fi, de fapt, niște persoane foarte nașpa, cărora nu le pasă cu adevărat de oamenii de rând, ci doar de propria lor imagine și de propriul ego? Despre asta este „The Boys”, un serial în care supereroii par mai degrabă politicieni corupți, alunecoși sau vedete măcinate de secrete, dependențe și demoni interiori. Iar adevărații eroi sunt câțiva oameni de rând, fără super puteri, care încearcă să-i demaște și chiar să-i elimine pe acești impostori. Bineînțeles, totul e mai complicat de atât, sunt multe întorsături și răsturnări de situație, iar spre final începi să-ți dai seama că nimic nu e ceea ce pare. Sezonul 2 are premiera pe 4 septembrie.

„The Umbrella Academy”

(2019-), Netflix

Ce se întâmplă aici aduce aminte de X-Men și, în linii mari, pare o parodie după celebra serie de benzi desenate. Un miliardar excentric adoptă 7 copii cu super puteri pe care-i transformă într-o echipă ce luptă pentru binele omenirii. Însă, ceea ce din afară pare o familie perfectă, în realitate e doar o adunătură extrem de disfuncțională. Toți ajung să aibă probleme personale, chiar și dependențe de droguri, și doar moartea tatălui adoptiv îi aduce din nou împreună – moment în care află că ei sunt singurii care pot opri o Apocalipsă nucleară, dar și că există forțe care vor să-i oprească cu orice preț. Sezonul 2 poate fi urmărit pe Netflix începând cu 31 iulie.

„Watchmen”

(2019), HBO

„Watchmen” este cu siguranță unul dintre cele mai bune seriale din 2019. Și supereroii de aici sunt personalități complexe și complicate, care nu sunt doar buni sau răi. Există multe trimiteri și critici la adresa societății în care trăim, cu accent pe rasismul instituționalizat, pe pericolele pe care le aduce dezvoltarea tehnologică, pe încrederea orbească pe care o acordăm fără să ne gândim micilor genii sau autorităților care ar trebui să ne protejeze, dar ne exploatează. În serial, supereroii sunt interziși prin lege, aceștia fie s-au pensionat, fie lucrează pentru stat, fie au dispărut complet din peisaj, fiind pe alte planete sau în alte universuri. Însă această situație e doar aparentă, după cum o să descoperi. E bine să vezi înainte și filmul „Watchmen” (2009), serialul e legat de ce se întâmplă acolo. Un sezon 2 n-a fost anunțat, dar toată lumea speră ca el să apară la un moment dat.

  • Text de Gruia Dragomir.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută