Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 04/08/2020
Film Viața Orașului

Bucură-te de filme în aer liber într-un spațiu neconvențional

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Bucură-te de filme în aer liber într-un spațiu neconvențional Share Bucură-te de filme în aer liber într-un spațiu neconvențional


În fiecare zi de miercuri, de la ora 21:00, în perioada 5 August 23 Septembrie 2020, Happy Cinema și Caro Cultura vă invită să vizionați documentare despre artă în aer liber la Hotelul Caro (Blvd. Barbu Vacarescu, 164A, Bucuresti). Biletele se pot achita exclusiv online și costă 26 de lei.

În luna august puteți viziona:

5 august

Hermitage: The Power of Art

" "

Produs în colaborare cu Muzeul din Sankt Petersburg care dă și numele documentarului, Hermitage: The Power of Art prezintă poveștile și evenimentele care s-au petrecut pe coridoarele muzeului și pe străzile orașului: de la înființarea sa de către Petru cel Mare la splendoarea din timpul Ecaterinei cea Mare, de la triumful lui Alexandru I împotriva lui Napoleon, la revoluția din 1917 și până în prezent.

12 august

Frida. Viva la Vida

Filmul evidențiază cele două părți ale spiritului Fridei Kahlo: pe de o parte artistul revoluționar, pionier al feminismului contemporan, iar pe de altă parte, ființa umană, victimă a trupului ei chinuit și a unei relații chinuite.

Cu Asia Argento ca narator, cele două fețe ale artistului vor fi dezvăluite, urmărind un fir comun format din cuvintele proprii ale lui Frida: scrisori, jurnale și confesiuni private. Filmul alternează interviuri, cu documente originale, reconstrucții captivante și picturile proprii ale lui Frida Kahlo, păstrate în unele dintre cele mai uimitoare muzee din Mexic.

19 august

Klimt & Schiele – Eros și Psyche

Un film eveniment despre scandaluri, vise și obsesii în Epoca de Aur a Vienei. O călătorie fascinantă prin Viena lui Klimt și Schiele. “Klimt & Schiele – Eros și Psyche” este conceput pentru a ghida spectatorul prin sălile Muzeelor Albertina, Belvedere, Muzeul de Istoria Artei (Kunsthistorisches), Muzeul Leopold, Muzeul Sigmund Freud și Muzeul Vienei.

26 august:

Gauguin în Tahiti. Paradisul pierdut

În 1891 Gauguin pleacă din Marsilia spre Pacific. Este începutul unei călătorii spre esența vieții și a artei, care îl va face pe Gauguin unul dintre cei mai mari pictori moderni. “Gauguin în Tahiti. Paradisul Pierdut” ne va conduce în Polinezia franceză, în Insulele Tahiti și Marchize pentru a vedea peisajele care l-au inspirat, în mijlocul localnicilor pe care Gauguin îi iubea, pe urmele unei povești care a devenit legendă, în locurile unde a construit case din bambus și frunze, unde a descoperit lumina și culorile ce i-au schimbat pictura pentru totdeauna, dar și senzualitatea dezinhibată a femeilor indigene.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută