Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 15/07/2020
Film

3 filme pe care să le vezi înainte de un road trip

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 3 filme pe care să le vezi înainte de un road trip Share 3 filme pe care să le vezi înainte de un road trip


După atâta vreme de stat în casă, e normal să vrei să stai numai pe drumuri. Însă, dacă n-ai apucat încă să te pornești în road trip-uri prin țară, n-ar strica ca înainte să te uiți la aceste filme care sunt fix despre asta, despre cum e să te faci frate cu drumul și să transformi călătoria într-o experiență cât se poate de personală și de life changing.

 

Due Date

Due Date (2010)

Fără doar și poate, Todd Phillips este un geniu. Și nu neapărat pentru „Joker”, ci și pentru faptul că în 2010 s-a gândit să-i pună în aceeași mașină și să-i trimită într-un road trip pe Zach Galifianakis și Robert Downey Jr., doi tipi total diferiți, nu doar prin perspectiva personajelor pe care le interpretează în această comedie, dar și ca actori. Rezultatul e o treabă extrem de amuzantă, cu accente dramatice și terapeutice pentru amândoi, dar și pentru spectatori. După vizionare e posibil să pui mâna pe telefon și să-ți inviți prietenul mai sărit de pe fix într-un road trip, dar încearcă să reziști tentației.

 

Little Miss Sunshine

Little Miss Sunshine (2006)

Se ia o familie disfuncțională și se bagă într-o dubiță care trebuie să traverseze un stat întreg pentru a ajunge la un concurs de frumusețe pentru fetițe. Bineînțeles, destinația este mai puțin importantă ca drumul, care scoate ce e mai bun și mai rău din fiecare și transformă road trip-ul familie Hoover într-un roller coaster emoțional pentru spectatori. Din nou, după acest film s-ar putea să te ia valul și să organizezi deja în minte o vacanță cu întreaga familie, pentru a rezolva toate divergențele și tensiunile de acolo. Dar poate nu e cea mai inspirată idee… În orice caz, „Little Miss Sunshine” e un film foarte bun, pe care trebuie neapărat să-l vezi, doar și pentru distribuție: Greg Kinnear, Paul Dano, Alan Arkin, Toni Collette și Steve Carell.

 

O Brother, Where Art Thou?

O Brother, Where Art Thou? (2000)

Ce poate fi mai road trip decât Odiseea lui Homer, cu aventurile lui Ulise, care străbate întreaga lume pentru a se întoarce acasă, la familia sa iubitoare? Poate doar reinterpretarea acestei legende prin prisma fraților Coen, în perioada Marii Crize Economice din America, cu deținuți evadați și talentați muzical în rolurile eroilor homerici, care se întâmplă să se intersecteze și cu personaje legendare americane, precum Bonnie și Clyde, Baby Face Nelson, Robert Johnson etc. Deci, nu doar un road trip, ci și adevărat trip cultural, cu George Clooney în rolul unui Ulise american. 

  • Articol de Gruia Dragomir.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.