Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 02/07/2020
Artă & Cultură / Teatru Film Muzică Viața Orașului

BucurEŞTI (a)LIVE: Weekendul 3 – 5 iulie

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii BucurEŞTI (a)LIVE: Weekendul 3 – 5 iulie Share BucurEŞTI (a)LIVE: Weekendul 3 – 5 iulie


Festivalul Teatru sub Lună 2020

Fugind de toropeala zilelor de iulie, cred că un teatru, un concert sau o lansare de carte sub clar de lună sunt bine venite. Cei de la InDArt s-au pregătit deja, iar vineri, 3 iulie, se dă startul festivalului Teatru sub Lună 2020, care se va desfășura pe Terasa CoOperativa, timp de 12 zile, între orele 18:00 – 22:00. Nu doar că este singurul festival de teatru independent în aer liber, dar fiecare ediție și-a construit un program diversificat, aducând laolaltă o varietate de domenii culturale, cum ar fi teatru, muzică, carte, pictură și fotografie.

BucurEŞTI (a)LIVE: Weekendul 3 - 5 iulie

Primul weekend de festival începe vineri, de la 20:30, cu piesa de teatru „Eu cu cine mă mărit?”, în regia lui Bogdan Gagu, o poveste despre căutarea fericirii atunci când nu știi cum arată. Sâmbătă, de la 19:00, avem parte de un concert acustic marca D-l Goe, iar în ultima zi a săptămânii ne bucurăm de ritmurile de jazz și fado aduse de Jassmine Glodeanu și Rafa Casado, urmate de o altă comedie romantică regizată de Gagu, „Amanta de la prânz”, despre cum să te împrietenești cu soția amantului partenerei tale. Programul complet pe teatrusubluna. Bilet: 22.10/54.50 lei (mystage.ro).

Amfiteatrul TNB / LA ȚIGĂNCI

Pe 4 iulie, de la ora 21:00, Amfiteatrul TNB, în parteneriat cu Unteatru, pune în scenă piesa de teatru ce urmărește nuvela scrisă de Mircea Eliade, La țigănci, în regia lui Andrei și a Andreei Grosu. Se evocă încă o dată povestea lui Gravilescu și călătoria sa în lumea viselor, fanteziste sau abandonate, spre un destin improbabil. Participanți acestui spectacol-vis au primit provocarea de a însufleții multiple roluri: Mihaela Trofimov o va interpreta pe baba de la țigănci și deopotrivă pe naiva Hildegard, iar Liviu Pintileasa este controlorul din tramvai, dar și unul din vecinii familiei profesorului.

" "

BucurEŞTI (a)LIVE: Weekendul 3 - 5 iulie

În rolul principal îl vom regăsii pe Richard Bovnoczki, care a și câștigat în cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Independent Undercloud, „Premiul pentru cel mai bun actor”. Sunt convinsă că spectacolul nu este special doar prin raritatea cu care La țigănci apare pe scenele din România, dar și prin varianta regizorală a cuplului Grosu, care se joacă de fiecare dată cu casa închisă. Preț: 50 de lei. Mai multe detalii pe tnb.ro.

Club Quantic / SEMNAL M

Duminică, 5 iulie, începând cu ora 19:00, Ardealul vine în premieră la Club Quantic prin trupa Semnal M. Grupul a luat naștere în 1977, iar un an mai târziu își lansează propriul album: „Trenul cursă de persoane Apahida – Cluj-Napoca”. Își fac un renume în lumea muzicii rapid, ajungând să cânte și peste hotare, iar în 1980 câștigă Premiul de Compoziție în cadrul festivalului „ClubA”. Dar ce cântă? Etno-rock. Cum sună? Ritmurile dure ale muzicii rock se contopesc în cântecele cu influență tradițională.

BucurEŞTI (a)LIVE: Weekendul 3 - 5 iulie

Un final de săptămână izbutit îmi pare că e cel petrecut alături de cea mai reprezentativă trupă de rock transilvăneană. Iar pentru cunoscători, melodii precum Spune-mi cine ești, La fereastra ta, M-a vrăjit o stea, Bal la Apahida, ar trebui deja să trezească amintiri. Bilet: 40/50 lei. (ambilet.ro/iabilet.ro). Mai multe detalii: quantic.pub.

Elvire Popesco Outdoor / DE-AR VENI ODATĂ DUMINICA! (VIVEMENT DIMANCHE)

De-ar veni odată duminica (1983) vine într-o seară de…duminică. Pe 5 iulie, începând cu ora 21:00, în curtea Institutului Francez, Cinema Elvire Popesco ne oferă spre vizionare ultimul film din cariera regizorului François Truffaut, cunoscut drept întemeietorul noului val francez.

BucurEŞTI (a)LIVE: Weekendul 3 - 5 iulie

Viața banală a lui Julien Varcel se schimbă drastic atunci când este învinovățit de moartea soției sale și a amantului acesteia. Barbara Becker, de la secretară la detectiv, începe o investigație, pe cont propriu, a dublului asasinat. Sunt ambianța imaginilor alb-negru, estetica anilor ‘80 și eleganța lui Fanny Ardant din rolul principal, ritmul ascendent al tensiunii și întorsăturile de situație care promit să transforme un alt film polițist într-o experiență incomparabilă. Actrița nu este la primul său film alături de Truffaut. În 1981 joacă în The Woman Next Door, iar rolul lui Mathilde Bauchard îi aduce în 1982 prima sa nominalizare la César Award. Alături de aceasta joacă Jean-Louis Trintignant în rolul lui Julien Varcel. Preț: 20 lei (eventbook.ro). Mai multe detalii aici.

  • Recomandări de Teodora Bratu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută