Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/06/2020
Muzică Viața Orașului

„Duete celebre din opere și operete” și „Fata moșului cea cuminte”, invitațiile Operei Brașov pentru acest sfârșit de săptămână

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii „Duete celebre din opere și operete” și „Fata moșului cea cuminte”,  invitațiile Operei Brașov pentru acest sfârșit de săptămână Share „Duete celebre din opere și operete” și „Fata moșului cea cuminte”,  invitațiile Operei Brașov pentru acest sfârșit de săptămână


Opera Brașov încheie luna iunie cu un spectacol special conceput, un colaj de duete celebre din cele mai cunoscute opere și operete, în două reprezentații cu program diferit, dar și unul dedicat copiilor – „Fata moșului cea cuminte”.

Joi, 25 iunie 2020, de la ora 19.00, în curtea de pe strada Bisericii Române nr. 51, vă invităm la prima parte a spectacolului „Duete celebre din opere și operete”, în care soliștii vă vor prezenta cele mai frumoase momente cântate în duet în lucrările lirice din repertoriul universal și românesc. Vă veți întâlni cu Norina și bătrânul Don Pasquale, care tânjește după o căsătorie cu ea, personaje din opera „Don Pasquale” de G. Donizetti, cu fragila Mimi și poetul Rodolfo și frumoasa lor poveste de iubire din opera „Boema” de G. Puccini, cu tinerele Fiordiligi și Dorabella din opera mozartiană „Cosi Fan Tutte”, cu îndrăgostiții Hanna și Danillo din opereta „Văduva veselă” de F. Lehar, dar și cu Ciprian Porumbescu și iubita acestuia, Bertha, din opereta „Lăsați-mă să cânt” de Gherase Dendrino. Orchestra va fi dirijată de maestrul Traian Ichim. Corul Operei Brașov a pregătit, de asemenea, câteva fragmente muzicale special alese pentru această seară, iar Baletul Operei Brașov va ilustra, prin dans, „bijuteriile” lirice.

" "

Pe scena în aer liber din curtea Operei Brașov, amenajată într-un timp record, vor urca soliștii: Mădălina Bourceanu, Aurelia Florian, Valentina Mărgăraș, Anda Pop, Lăcrămioara Schuller, Carmen Topciu, Mihai Irimia, Alexandru Aghenie, Valentin Marele, Ștefan Schuller. Prezentarea acestui spectacol va fi făcută de Simona Manole. Scenografia este semnată de Rodica Garștea. Regie scenă: Dan Antipa.

Preț bilete: 15 lei

„Duete celebre din opere și operete” și „Fata moșului cea cuminte”, invitațiile Operei Brașov pentru acest sfârșit de săptămână

Sâmbătă, 27 iunie 2020, de la ora 19.00, tot în curtea Operei Brașov, vă așteptăm să vizionați continuarea spectacolului „Duete celebre din opere și operete”, în care sunt cuprinse alte duete și momente muzicale reprezentative din lirica universală față de programul serii de joi. Astfel, îi veți putea asculta pe Maria și Tonio, îndrăgostiții cazoni din opera „Fiica regimentului” de G. Donizetti, pe Susanna, iubita lui Figaro, și pe Contele Almaviva din opera „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart, pe Leonora și pe Contele de Luna, personaje de mare forță din opera „Il Trovatore” de G. Verdi, dar și pe Contesa Maritza și pe pretendentul ei, Koloman Zsupán, din opereta „Contesa Maritza” de E. Kalman. În toate aceste roluri, dar și în altele, îi veți putea urmări sâmbătă pe soliștii: Maria Catrina, Nicoleta Chirilă, Aurelia Florian, Corina Klein, Cristina Radu, Gabriela Hazarian, Liviu Iftene, Adrian Mărcan, Lorand Cristian, Marian Rește, Dan Popescu. Orchestra Operei va fi condusă de maestrul Mircea Holiartoc. Corul Operei Brașov vă oferă momente muzicale special alese pentru această seară, iar Baletul Operei Brașov va ilustra, prin dans, „bijuteriile” lirice.

Prezentarea acestui eveniment îi aparține Simonei Manole. Scenografia este semnată de Rodica Garștea. Regie scenă: Marilena Aldea.

Preț bilete: 15 lei

Duminică, 28 iunie 2020, de la orele 17.00 și 19.00, în curtea Operei Brașov sunt invitați copiii, împreună cu părinții și bunicii, pentru a viziona un spectacol autentic românesc: „Fata moșului cea cuminte” de Fl. Comișel, după cunoscuta poveste „Fata moșului și fata babei” a îndrăgitului scriitor Ion Creangă. Artiștii Operei Brașov vor da viață personajelor: Anca Pănescu, Andromeda Nemeș, Mihaela Marele, Sonia Hazarian, Nora Vlad, Lorand Cristian, Iulia Pârlea, Maria Catrina, Ștefan Schuller, Bogdan Mirică, Mugurel Oancea. Alături de aceștia, Baletul Operei Brașov: Adriana Simion, Miruna Moldoveanu, Mihaela Pop, Melania Condoiu, Valentina Mirică, Liliana Țărâncă, Alexandra Scriminț, Anca Branea, Dorin Mirea, Adrian Scriminț, Matei Rada.

Regia artistică este semnată de Florența Marinescu și Valentin Popescu. Asistent regie: Lăcrămioara Schuller. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.

„Duete celebre din opere și operete” și „Fata moșului cea cuminte”, invitațiile Operei Brașov pentru acest sfârșit de săptămână

Preț bilete: 10 lei

Biletele se pun în vânzare cu două ore înainte de fiecare eveniment, la sediul Operei Brașov, str. Bisericii Române nr. 51. Informații se pot obține la telefon: 0268/419.380.

La evenimentele ce se vor desfășura în curtea instituției noastre, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măștii este obligatorie! Scaunele vor fi așezate la distanța minimă obligatorie de 1,5 m. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentați simptome de infecție respiratorie, să rămâneți acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment.

Evenimente susținute cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

În caz de vreme nefavorabilă, evenimentele se amână pentru date ulterioare.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută