Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 18/06/2020
Film

4 filme care să te pregătească (mental) pentru revederea cu marea

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 4 filme care să te pregătească (mental) pentru revederea cu marea Share 4 filme care să te pregătească (mental) pentru revederea cu marea


După aproape 3 luni de stat în casă și în distanțare socială, fiecare dintre noi visează să petreacă măcar o zi pe o plajă, mai ales că acest lucru e posibil acum, odată cu venirea verii și cu ridicarea unora dintre restricțiile impuse de autorități, în contextul pandemiei de COVID-19. Deci, iată 4 filme care să te bage în tripul cu plaja, valurile și sezonul estival.

„The Beach” (2000)

Un thriller pe plaja perfectă

Filmul lui Danny Boyle, o ecranizare a romanului lui Alex Garland, este considerat o superbă oglindă și critică a Generației X. De aceea a și devenit un film cult, întocmai ca „Trainspotting”. Thriller-ul despre o mică colonie secretă și izolată, creată pe o insulă din Thailanda de către backpackeri și expați vestici în căutarea plajei perfecte, îți arată cât de ușor se poate transforma o utopie, într-o distopie. Este primul rol pe care DiCaprio l-a acceptat după „Titanic” și, chiar dacă la acel moment n-a primit prea multă simpatie, timpul a dovedit că Leo a făcut alegerea bună, implicându-se într-un proiect care a marcat cultura pop.

4 filme care să te pregătească (mental) pentru revederea cu marea

Foto: Leonardo DiCaprio și Paterson Joseph în “The Beach” (2000)

Trailer Oficial “The Beach” (2000)

„Point Break” (1991)

Un film de acțiune cu surfer dudes și valuri

Dacă avem de-a face cu o bandă de spărgători de bănci care se întâmplă să fie și surferi, e clar că jumătate din film se va derula pe valuri și pe plajă. Exact asta se întâmplă și în „Point Break”, care nu este doar un film de acțiune cu Patrick Swayze și Keanu Reeves, dar și o odă adusă vieții la malul mării și filosofiei care stă la baza surfingului, care nu e doar un sport dar și un stil de viață.

 

Trailer Oficial “The Point Break” (1991)

„Forgetting Sarah Marshall” (2008)

O comedie romantică pe o insulă exotică

Iată o superbă și superficială comedie romantică cu Jason Segel în rolul principal și care are loc în Hawaii. Peter Bretter, personajul lui Jason, fuge într-un resort tropical pentru a-și linge rănile după ce a fost părăsit de iubita lui, Sarah Marshall (Kristen Bell). Dar, din păcate pentru el, Sarah și noul ei iubit, rockstar-ul Aldous Snow (Russell Brand), au avut aceeași idee. Însă, când ești în Hawaii cu Mila Kunis, nu e chiar așa de greu să te reîndrăgostești și să redescoperi că viața e frumoasă.

4 filme care să te pregătească (mental) pentru revederea cu marea

Foto: Mila Kunis și Jason Segel în Forgetting Sarah Marshall (2008)

© 2008 – Universal Pictures

Trailer Oficial „Forgetting Sarah Marshall” (2008)

„The Descendants” (2011)

O dramedie în valuri (de lacrimi)

Ne întoarcem în Hawaii pentru o dramedie cu George Clooney și Shailene Woodley, în rolurile de tată și fiică. Viața în Hawaii pare a fi un Paradis, dar lucrurile nu stau chiar așa, mai ales când te lovește vestea că soția ta a fost implicată într-un accident ce a lăsat-o într-o comă din care s-ar putea să nu se mai trezească și, la pachet, că era nefericită cu tine și te înșela. „The Descendants” e un film cu peisaje superbe, dar și despre redescoperire, iertare și secrete, cu valuri pe fundal… și valuri de lacrimi de ambele părți ale ecranului.

4 filme care să te pregătească (mental) pentru revederea cu marea

Foto: George Clooney în “The Descendants” (2011) © 2011 – Fox Searchlight

Trailer Oficial „The Descendants” (2011)

  • Text de Gruia Dragomir.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută