Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 15/06/2020
Artă & Cultură / Performing arts Film Viața Orașului

Filmul Silent Places on-line

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Filmul Silent Places on-line Share Filmul Silent Places on-line


În 18 iunie, începând cu ora 7.00, sunteți invitați pe canalul de youtube al Centrului Cultural Reduta pentru a viziona filmul ,,Silent Places” realizat de Simona Deaconescu în colaborare cu directorul de imagine Oleg Mutu, coloana sonoră aparținându-i compozitorului Cari Baczo Tibor.

Filmul de dans are la bază următorul concept: dansul nu se ilustrează, ci se interpretează şi reinterpretează cu ajutorul limbajului cinematografic.

Întâlnirea personajelor, a celor cinci dansatori (Dragoş Istvan Roşu, Răzvan Stoian, Irina Ştefan, Simona Deaconescu, Alexandra Bălăşoiu) se petrece într-un spaţiu arid, care accentuează povestea creată de mişcările interpreţilor.

Filmul Silent Places on-line

Lirismul, tensiunea şi neaşteptatul unor momente de îmbujorare, de încruntare, de ciocnire accidentală nasc o poveste spusă din interior spre exterior.

Regie şi coregrafie: Simona Deaconescu
Director de imagine: Oleg Mutu
Producător: Anamaria AntociMuzica: Cari Baczo-TiborEditor: Codrin Iftodi
Dansatori: Simona Deaconescu, Alexandra Balasoiu, Dragoş Istvan Roşu, Răzvan Stoian, Irina Ştefan

O producţie realizată în cadrul proiectului Camera 0001.Fabrica de vise, în co-productie cu STALKER FILM şi SOMNIA FILM, finanţată de Administraţia Fondului Cultural Naţional, cu sprijinul Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, Cinelabs Romainia, Raza Studio, Stage&Studio.

Scurtmetrajul a fost prezentat, printre altele, în cadrul Loikka Dance Film Festival (Finlanda), International Screendance Festival (SUA), Sans Souci Festival of Dance Cinema (SUA), San Francisco Dance Film Festival (SUA), precum şi la sediul Institutului Cultural Român de la Viena cu prilejul participării Simonei Deaconescu la ediţia 2014 a programului danceWEB din Viena (16 iulie – 20 august) – participare susţinută de Institutul Cultural Român prin Direcţia Relaţii Internaţionale.

Simona Deaconescu este coregraf emergent cu studii în dans și regie de film. Este directorul artistic al colectivului Tangaj Dance, cunoscut pentru spectacolele „0001|Fabrica de Vise“ și „0002|Birdville“, filmul de dans „Silent Places“, Bucharest International Dance Film Festival, Dance Film Platform și este coproducător al Plaformei X, proiect expozițional dezvoltat în regim de rezidență artistică, produs de 4Culture și WASP-Working Art Space and Production

Simona este interesată de tehnologia corpului în mișcare, dezvoltând programe interdisciplinare de formare profesională ca D.I.M.A.P. (Direcții inovatoare în multimedia și arta performativă) în cadrul GROWASP și dezvoltându-și în mod constant propria metodă și tehnică de dans (the floating body), ca pedagog pentru profesioniști și amatori.

Spectacolele sale au fost prezentate în București, Cluj, Craiova, New York și Istanbul, iar filmul de dans „Silent Places“ realizat în colaborare cu directorul de imagine Oleg Mutu a fost proiectat în peste 20 de festivaluri din Europa, SUA și Asia.

Mai multe detalii aici.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută