Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 15/06/2020
Film

Care a fost filmul anului 2019 în România?

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Care a fost filmul anului 2019 în România? Share Care a fost filmul anului 2019 în România?


La începutul anului, pe site-ul www.zilesinopti.ro, s-a desfășurat sondajul online TOP 10 ZILE ȘI NOPȚI. Răspunsurile voastre au fost contabilizate și rezultatele sunt acum disponibile online la adresa https://top10.zilesinopti.ro/

Iată care au fost FILMELE anului 2019 în România, conform răspunsurilor voastre:

Care a fost filmul anului 2019 în România?

Green Book: O prietenie pe viață

Premieră România: 01.03.2019 / Box office România: 927.178 lei

3 premii Oscar 2019: “Cel mai bun film”, “Cel mai bun scenariu original”, “Cel mai bun actor in rol secundar – Mahershala Ali”

Inspirat dintr-o poveste reală, filmul ne trimite în timp, în America anilor ’60, unde s-a legat o prietenie sinceră între doi oameni din două lumi diferite. Această legătură dintre un pianist de culoare și un italian este neașteptată și le va schimba viețile celor doi. Fiecare dintre ei îl influențează pe celălalt, chiar dacă la început părea că stilurile lor nu vor putea suferi modificări.

Care a fost filmul anului 2019 în România?

Frozen 2 / Regatul de gheață II

Premieră România: 22.11.2019 / Box office România: 13.455.484 lei

 

După trei ani de la evenimentele din primul film, lucrurile par să-și urmeze cursul obișnuit, fără întâmplări care să pună în pericol regatul Elsăi. Până când, într-o zi, Elsa începe să audă un sunet straniu din nord, care o cheamă. Împreună cu Anna, sora acesteia, Kristoff, Olaf și Sven, Elsa pornește într-o călătorie periculoasă în afara ținutului natal, Arendelle, pentru a descoperi forța care o atrage, originile puterilor ei și pentru a-și salva regatul.

Care a fost filmul anului 2019 în România?

1917: Speranță și moarte

Premieră România: 24.01.2020 / Box office România: 2.506.287 lei

3 Premii Oscar 2020: “Cea mai buna imagine”, “Cele mai bune efecte vizuale”, “Cel mai bun mixaj de sunet”

 

1917 ne întoarce în timpul Primului Război Mondial. Pe George Mackay (Captain Fantastic) și Dean-Charles Chapman (Game of Thrones) îi vedem în rolurile a doi tineri soldați britanici, având sarcina de a transmite un mesaj fatidic, peste graniță. Acest mesaj are ca scop stoparea unui posibil atac, ce ar afecta viețile a peste o mie de soldați.

Care a fost filmul anului 2019 în România?

Maria, Regina Romaniei

Premieră România: 08.11.2019 / Box office România: 2.956.433

 

Un film cât o istorie, o poveste bazată pe fapte reale ce are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria. Regăsim o Românie devastată de Primul Război Mondial. Măcinată de boală, ținută captivă foametei și deznădejdei, soarta politică a țării este extrem de controversată. În primăvara anului 1919, Regina Maria pleacă la Conferința de Pace de la Paris să-i înfrunte pe cei mai puternici lideri ai lumii și să lupte pentru o Românie Mare.

Care a fost filmul anului 2019 în România?

Once upon a time in Hollywood / A fost odată la… Hollywood

Premieră România: 16.08.2019 / Box office România: 3.971.909 lei

2 premii Oscar 2020: “Cel mai bun actor in rol secundar – Brad Pitt”, “Cea mai buna scenografie”

Povestea se petrece cu 50 de ani în urmă într-un Los Angeles în care un star de televiziune a cărui celebritate a început să scadă (Leonardo DiCaprio), însoţit de dublura sa pentru cascadorii (Brad Pitt), caută să îşi revigoreze cariera în industria filmului hollywoodian. Regizat de Tarantino.

Care a fost filmul anului 2019 în România?

Parasite

Premieră România: 08.11.2019 / Box office România: 576.442 lei

4 premii Oscar 2020: ” Cel mai bun film”, “Cel mai bun regizor – Bong Joon Ho”, “Cel mai bun scenariu original”, “Cel mai bun film strain”

Joon-ho Bong spune o poveste captivantă, despre cum sunt divizate clasele din Coreea de Sud, conviețuirea unor locuitori cu situații materiale diferite și incontestabila distincție între stilurile de viață. Aici prind rădăcini tensiunea și furia… într-o societate inundată de ierarhii.

Care a fost filmul anului 2019 în România?

Star Wars: The Rise of Skywalker / Star Wars: Skywalker – Ascensiunea

Premieră România: 20.12.2019 / Box office România: 8.228.799 lei

În timp ce Primul Ordin continuă să facă ravagii în Galaxie, Rey îşi încheie pregătirea ca Jedi. Pericolul revine pe măsură ce maleficul împărat Palpatine se întoarce din morţi. În timp ce lucrează cu Finn şi Poe Dameron să îndeplinească o nouă misiune, Rey nu doar că îl va înfrunta din nou pe Kylo Ren, dar va descoperi şi adevărul despre părinţii ei, împreună cu un secret mortal care îi va influenţa viitorul şi soarta.

Care a fost filmul anului 2019 în România?

The Irishman

Premieră România: 27.09.2019 / Netflix

Cu un buget de peste 140 de milioane de dolari, filmul reprezintă a noua colaborare a lui De Niro cu Scorsese şi prima a lui Pacino cu cineastul american. „The Irishman” este o saga epică despre crima organizată din America de după cel de-al Doilea Război Mondial, expusă prin ochii veteranului de război Frank Sheeran, escroc şi asasin plătit care a lucrat pentru unele dintre cele mai cunoscute personaje ale secolului XX.

Care a fost filmul anului 2019 în România?

Avengers: Endgame / Răzbunătorii: Sfârşitul jocului

Premieră România: 26.04.2019 / Box office România: 14.381.180 lei

“Avengers: Endgame” închide Infinity Saga din Marvel Cinematic Universe începută în 2012 cu “Marvel’s The Avengers” – povestea originilor grupului de supereroi (Iron Man, Thor, Hulk, Captain America, Black Widow şi Hawkeye), şi continuată apoi în 2015 cu “Avengers: Age of Ultron” – menit a completa şi primeni ansamblul (cu Scarlet Witch, The Falcon, Vision, War Machine) condus de către Captain America din această etapă a existenţei Avengers spre Civil War (în filmul din MCU care a urmat la scurt timp, în 2016, după “Age of Ultron”, Winter Soldier şi Ant-Man i se alătură lui ‘Cap’ iar Spider-Man şi Black Panther aleg tabăra lui Iron Man).

Care a fost filmul anului 2019 în România?

Joker

Premieră România: 04.10.2019 / Box office România: 11.125.479 lei

2 premii Oscar 2020: “Cel mai bun actor in rol principal – Joaquin Phoenix”, “Cea mai buna coloana sonora – Hildur Guðnadóttir”

Știm cu toții că filmele cu supereroi au invadat lumea cinematografică și se mențin întotdeuna pe primele locuri în box-office, iar personajele negative atrag din ce în ce mai mult atenția noastră și ne dorim să aflăm cât mai multe despre. Warner Bros. a făcut ravagii cu “Joker”, regizat de Todd Phillips. Filmul urmărește originile celui mai intrigant villain, maestrul anarhiei. 

…….

La sondajul TOP 10 ZILE ȘI NOPȚI au participat 5940 persoane. Întrebările au fost deschise, fiecare răspuns s-a contabilizat ca un vot. Topurile finale au fost stabilite prin cumularea tuturor voturilor valide exprimate. Topul a fost realizat în parteneriat cu compania de cercetare și studii de piaţă, Brandberry http://www.brandberry.ro/

…….

https://top10.zilesinopti.ro

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută