Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/06/2020
Muzică Viața Orașului

Campania de solidaritate #muzicadăputere#, încheiată cu succes!

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Campania de solidaritate #muzicadăputere#,  încheiată cu succes! Share Campania de solidaritate #muzicadăputere#,  încheiată cu succes!


Campania prin muzică inițiată de Filarmonica Brașov pe parcursul perioadei pandemice a ajuns la final. Închidem un capitol, oarecum unic în istoria instituției, în cei 142 de ani de existență, în care, chiar dacă practic am fost în imposibilitatea de a ne manifesta, am fost alături de publicul nostru prin transmisia concertelor online.  

Melomanii s-au bucurat de concertele transmise pe pagina de facebook a Filarmonicii, de momentele muzicale oferite gratuit, aducând astfel o oază de bucurie și de liniște, în tumultul nesiguranței și grijilor din toată această perioadă.

Iar pentru cei care iubesc această formă a frumosului a fost un balsam pentru suflet. Aproape trei luni! Mai mult decât suficient pentru a ne da seama că Brașovul ar fi mai sărac fără aceste manifestări culturale. Nu ar mai “suna” la fel! Transmiterea Online a făcut “auzită” Filarmonica altfel. “Vocea” Orchestrei Simfonice a depășit granițele Brașovului și ale României.

Campania de solidaritate #muzicadăputere#, încheiată cu succes!

Tehnologia și-a spus cuvântul!!! Satu-Mare, Oradea, Cluj, Iași, Sibiu, Timișoara, Londra, Canada, Germania, America…și lista ar putea continua, sunt doar câteva exemple de unde am primit recenzii, dovada că muzica a ajuns acolo, în casele lor. Filarmonica a fost Ambasadorul Cultural al Brașovului. “Filarmonica la Tine acasă” a funcționat iar muzica a ajuns în casele oamenilor până în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. A fost o experiență unică. Comunicarea a fost una deschisă. Au fost sute de recenzii primite, dovada că oamenii nu doar au nevoie, dar chiar s-au bucurat de acest “balsam pentru suflet”.

Uneori cuvintele par simple în comparație cu simțirea și trăirea pe deplin a emoției dată de vibrația unui concert. Nu știm care sunt cuvintele potrivite care pot cuantifica expresia sentimentului trăit de cei care chiar simt muzica cu toată ființa lor.

Cu ce plecăm la drum, către o lume a normalului? Cu fani din toata lumea, like-urile paginii fiind aproape de 30.000, cu prieteni doritori de concertele în sală și cu un vizibil efect de branding, de recunoaștere și însemnătate a ceea ce reprezintă Filarmonica Brașov ca entitate seculară. Și mai ales cu dorința de a cânta și de a face din nou auzită muzica simfonică la Poalele Tâmpei.

Suntem bucuroși să anunțăm că Filarmonica Brașov, asemeni altor instituții de profil din țară, își reia activitatea concertistică. Artiștii instrumentiști au reluat repetițiile începând cu data de 2 iunie, pregătind astfel surprize pentru iubitorii muzicii. Suntem siguri că abia așteptați acest moment. Prin urmare, concertele vor avea loc chiar de săptămâna viitoare, repetițiile fiind deja începute din 2 iunie.

Campania de solidaritate #muzicadăputere#, încheiată cu succes!

Evenimentele vor avea loc în aer liber, respectând normele de prevenție în vigoare pentru aceasta etapă, piața Sf. Ioan devenind locația acestor manifestări în următoarea perioadă.

Concertele și recitalurile cu formațiile camerale vor fi gratuite și vor cuprinde programe muzicale de largă popularitate.  Accesul se va face în ordinea primului venit, primul servit, respectând numărul de persoane ce pot participa la un eveniment în aer liber în condițiile actuale.

Va fi o bucurie și o plăcere să fim din nou alături de publicul nostru brașovean. Manifestarea artistului este acolo, iar emoția va anima cu siguranță atmosfera serilor de concerte.

Concertele sunt organizate și susținute cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută