Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/06/2020
Artă & Cultură / Art Expo Viața Orașului

Muzeul de Artă Brașov găzduiește azi vernisajul online al expoziţiei „FLUO IMMERSION”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Muzeul de Artă Brașov găzduiește azi vernisajul online al expoziţiei „FLUO IMMERSION” Share Muzeul de Artă Brașov găzduiește azi vernisajul online al expoziţiei „FLUO IMMERSION”


Fluo Immersion. Culori halucinante, subiecte organice și prietenoase – un experiment psihedelic pentru contemporani.
Semnat Andrei Popa, proiectul expozițional pe lângă un statement impresionant, orientat spre public, oferă o călătorie între exterior și interior, între noi și Univers. Mai exact o transă activă indusă cromatic în care rolul șamanului este jucat de pânze ample în culori vibrante și laviuri fluorescente sau fosforescente.
Folosirea tehnicilor și materialelor dependente de lumină îl fac pe Andrei Popa unic în peisajul artistic autohton. Lucrările sale au trei canale de percepție: lumina diurnă care relevă întreg subiectul; lumina ultravioletă care, datorită culorilor fluorescente, ne permite să vedem caractere esențiale ale compozițiilor și, în ultimă fază, lipsa totală a luminii – culorile fosforescente care trasează linii simple sau scheletul compozițiilor văzute în lumină ambientală.
Toate aceste faze de schimbare a luminii dau dinamică expoziției ce propune publicului abordarea clasică, happening și performance pe aceeași simeză.

Muzeul de Artă Brașov găzduiește azi vernisajul online al expoziţiei „FLUO IMMERSION”

Între artiștii emergenți, cu ample cunoștințe de istoria și teoria artei, Andrei aduce un suflu nou, bazat pe cunoașterea prin studiu și experiment. Tematica lucrărilor sale pleacă de la fascinația pentru pattern-uri și geometrii întâlnite la plante, fenomene naturale sau monumente de arhitectură. Andrei aderă la curentul Post Contemporan (PoCo) – o filosofie estetică deschisă spre viitor, ce combate de-constructivismul decadelor trecute. Prin direcțiile abordate, el caută să readucă spiritul umanizator în sfera creativității, dând uitării pe cel dominat de lamentare, distrugere și chestionare continuă a valențelor umane.
Vă putem garanta faptul că „Fluo Immersion” este o expoziție pentru toate vârstele și exigențele!

Artist: Andrei Popa
Vernisaj ONLINE(pe pagina de Facebook a muzeului): vineri, 5 iunie a.c., orele 12:00
Curatori: dr. Alexandru Constantin Chituță (Muzeul Național Brukenthal), Radu Tătaru (Muzeul de Artă Brașov)

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută