Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/06/2020
Lifestyle Zile si Nopti

A apărut noul număr Zile și Nopți Brașov, ediția de iunie

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii A apărut noul număr Zile și Nopți Brașov, ediția de iunie Share A apărut noul număr Zile și Nopți Brașov, ediția de iunie


Pentru ediția de iunie textele au fost scrise de echipa redacțională formată din Ioan Big (publisher), Gruia Dragomir, Horia Ghibuțiu, George Mihalcea, plus colaboratorii Teodora Bratu, Delia Mitrache, Berti Barbera, Monica Felea și Andrei Popov.

A apărut noul număr Zile și Nopți Brașov, ediția de iunie

Iată câteva recomandări din cuprinsul revistei.

Editorial, de Ioan Big: Visul unei nopţi (de concediu) de vară

“Cu ordinea asta în relaxare, concediul pe litoral e un vis, nu? Nasol e că m-am trezit brusc din el după ce un covidiot şi-a băgat gipanul pe petecul lui de plajă că el vrea vacanţă Drive-In şi nu l-a fluierat nimeni că încalcă vreo restricţie. M-am trezit şi mi-am pus un screensaver cu munţii Himalaya”

A apărut noul număr Zile și Nopți Brașov, ediția de iunie

Ilustrațiile care mulțumesc doctorilor se transformă în bani pentru lupta împotriva Covid-19 – text de Gruia Dragomir.

“Luna trecută ți-am prezentat un interviu cu Wanda Hutira, artistă urbană, ilustratoare, art director. Tot pe la sfârșitul lui aprilie, prin orașele din România au apărut și ilustrațiile ei înfățișând cadrele medicale din linia întâi a luptei cu pandemia de COVID-19 în posturi de sfinți și zei. Imaginile sunt parte dintr-o campanie derulată de agenția McCann, iar scopul este unul cât se poate de bine intenționat și de frumos: de a le mulțumi celor care-și riscă viețile pentru a le salva pe ale altora. Însă, panourile stradale cu aceste imagini au generat un scandal alimentat de Biserica Ortodoxă Română, de trolii de pe internet, care i-au jignit și amenințat pe inițiatorii campaniei, și de unele persoane publice și politicieni cu mentalități ultra-conservatoare. Pe de altă parte, Biserica Catolică, a apreciat inițiativa numind-o „o idee frumoasă”.”

A apărut noul număr Zile și Nopți Brașov, ediția de iunieMuzica în viaţa unor vedete de cinema – text de Ioan Big

“Luna trecută, tânărul actor texan în plină ascensiune Caleb Landry Jones (Get Out, serialul Twin Peaks), ce va putea fi văzut în toamnă în drama SF BIOS alături de Tom Hanks, şi-a lansat albumul de debut The Mother Stone. Demersul său Indie Rock ambiţios şi extrem de personal nu este un accident atâta vreme cât a început să facă muzică la 16 ani şi a fondat trupa de Psychedelic Rock Robert Jones înainte a fi distribuit în primul său rol, în No Country for Old Men al fraţilor Coen. Caleb nu reprezintă însă un caz singular printre stelele hollywoodiene pentru care muzica ar fi putut fi o a doua carieră de succes.”

Momente vesele cu actori celebri care cântă… prost – text de Ioan Big

“Campion imbatabil, ce merită un premiu simbolic ‘Susan Sontag’ pentru interpretarea Camp, este PIERCE BROSNAN în Mamma Mia! prin chinuitul S.O.S. pe care i-l transmite pe note lui Meryl Streep. Când bietul de el zbiară de după colţ “When you’re gone / How can I even try to go on?” o face cu o sensibilitate la fel de mare ca al lui Fred Flintsone întrucât coardele sale vocale par a fi transformate de sarea Mării Egee în… odgoane vocale.”

Toate drumurile duc la Elton John – text de Gruia Dragomir

“Dacă există un artist pe care trebuie neapărat să-l vezi în 2020, atunci acela este Elton John. Turneul său („Yellow Brick Road”) din 2020 ar fi trebuit să fie ultimul din lunga carieră, însă pandemia de COVID-19 i-a dat planurile peste cap, iar jumătate din concertele programate pentru acest an au fost amânate pentru 2021.”

Art-Pop Icon: Fiona Apple

“Hipersensibilitatea unei mari artiste aflate în autoizolare”

Berti Barbera: Omul cu discurile

“La zece ani de la debut, Tonbruket nu privesc înapoi, ci caută noi sunete pe care să le lege logic și cu bună simțire.”

Comics Art Store: The Joker, un bad guy care nu-şi arată vârsta

“În aprilie, The Joker, personajul creat de Bob Kane, Bill Finger şi Jerry Robinson, a sărbătorit… 80 de ani de când terorizează Gothamul şi, drept urmare, pe 10 iunie, DC Comics lansează primul volum al omnibusului The Joker 80th Anniversary, în care câţiva dintre cei mai talentaţi autori de comics-uri îi aduc un omagiu lui “The Clown Prince of crime” printr-o serie de poveşti nou-nouţe.”

A apărut noul număr Zile și Nopți Brașov, ediția de iunie

Artiști urbani: interviu cu IRLO realizat de Gruia Dragomir

“Pentru pasionații de street-art, IRLO nu mai are nevoie de nicio prezentare, pentru că este unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România.”

Performing Arts: interviu cu Olimpia Melinte realizat de Ioan Big

“Olimpia Melinte este o fiinţă înşelătoare. În cel mai frumos şi impresionant sens al cuvântului. După fiecare rol în care o vedem performând ne dă senzaţia că am ajuns să o cunoaştem. Următorul însă ne dovedeşte întotdeauna că ne-am înşelat.”

Arta actorului: interviu cu Andreea Vasile realizat de Ioan Big

“Cu mai bine de 5 ani în urmă Andreea Vasile (De ce eu?, Fixeur, Charleston) a intrat în viaţa multora dintre noi prin intermediul micului ecran ca “doamna boss” Nico, parte a universului sumbru imaginat în serialul Umbre”

Piața de film din România – text de Monica Felea

“În fiecare an, Centrul Național al Cinematografiei publică un anuar statistic. A apărut și cel din 2019. De unde aflăm că în România avem 98 de cinematografe, cu 2 mai multe decât în 2018. 76.333 de locuri folosite de 13.129.951 de spectatori plătitori de bilete anul trecut. Un preț mediu de 20 de lei pe bilet care a însumat încasări de 265.383.592 de lei anul trecut”

Studio Ghibli: Un fenomen al culturii nipone – text de Teodora Bratu

“Curentul anime a apărut la începutul secolului XX și a continuat să capete importanță în preajma celui de-al Doilea Război Mondial, ca o mișcare culturală care dorea să aline și să încânte sufletele și mințile celor care au fost martori la distrugerile războiului. A combina fantezia cu realismul unei lumi defavorabile e o moștenire pe care regizorul Miyazaki Hayao o preia.”

Ceva fin: e sezonul de gin – text de Horia Ghibutiu

“Adevăr vă spun vouă, The Bitter Truth împrăștie în cavitatea bucală un buchet mediteranean. Iar la a doua dușcă, atunci când deja parcă sunteți tovarăși de viață, veți găsi niscaiva arome dominante.” 

A apărut noul număr Zile și Nopți Brașov, ediția de iunie

Povești de succes: Frez – interviu de Gruia Dragomir

“Iulia Dincă și Alexandru Gheorghe, doi oameni de creație, cu propria agenție (BrainUP), au lansat brandul Frez în 2015. Au vrut sa vadă pe pielea lor cum e să faci un brand și pentru tine, nu doar pentru alții și, pentru că sunt gurmanzi și le plac lucrurile bune, au început să experimenteze cu rețete și combinații „funky”. Le-a ieșit, pentru că 5 ani mai târziu nu doar că le găsești dulcețurile, „ghiveciurile” și sortimentele de cafea în magazine și băcănii cunoscute, dar și-au deschis primele două locații fizice: o cafenea, în centrul Piteștiului, și o băcănie braserie într-o casă veche, de la 1900.”

Aniversare: Jesus Christ. Superstar! – text de Andrei Popov

“Iisus a ajuns la cincizeci de ani. O jumătate de secol s-a scurs de la lansarea uneia dintre cele mai controversate muzici din lume, albumul „Jesus Christ Superstar”, al britanicilor Andrew Lloyd Webber şi Tim Rice.”

A apărut noul număr Zile și Nopți Brașov, ediția de iunie

Găsești revista Zile și Nopți în Brașov, distribuită la cele mai cool terase din oraș: Ceasu’ Rău, Deanes Irish Pub, Casa Tudor, La Strada, Pizza Hot, Cafeteca Patria, Cafeteca Magnolia etc

Citește revista online aici:

https://issuu.com/zilesinopti/docs/zn_brasov_-_iunie_2020_web_m 

Pentru informații zilnice, programe online sau offline, știri, interviuri sau opinii, intră pe www.zilesinopti.ro

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută