Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/05/2020
Festival Muzică Viața Orașului

Bruce Katz Band @ Brașov Jazz & Blues Festival | Spectacole de calitate pentru oameni de calitate

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Bruce Katz Band @ Brașov Jazz & Blues Festival | Spectacole de calitate pentru oameni de calitate Share Bruce Katz Band @ Brașov Jazz & Blues Festival | Spectacole de calitate pentru oameni de calitate


Braşov Jazz and Blues Festival este, fără îndoială, cel mai aşteptat festival muzical de la poalele Tâmpei. Ideea acestui eveniment a apărut în 2013, pe fondul unui gol resimțit în viața cultural-muzicală a orașului Brașov.

Noi vă propunem o incursiune ce surprinde cele mai frumoase şi excepționale momente din ediția anterioară, cea din 2019.

BRUCE KATZ (SUA), unul dintre marii pianişti de blues şi jazz din America, care a şi câştigat de-al lungul carierei 4 premii pentru cel mai bun pianist de blues din America este liderul trupei Bruce Katz Band de 25 de ani, trupă cu care a performat în a doua zi a festivalului Braşov Jazz and Blues Festival.

Bruce Katz este realmente un exeget al originilor şi evoluţiei muzicii americane, un pasionat pentru care masterclass-urile cu doar câţiva discipoli au o importanţă egală cu cea a unui concert susţinut în fata a sute sau mii de oameni. Şi pentru cei din faţa lui este la fel de instructiv să îl asculte vorbind despre Blues pe cât este de entertaining să îl asculte cântând Blues. Pe scurt, Bruce Katz este, din toate punctele de vedere… Profu’ de Blues!

credit photo: Diana Bobeș

Concertul poate fi urmărit integral chiar AICI :

 

Ediția a VIII-a Brasov Jazz & Blues Festival va avea loc la Brașov în perioada 5-8 noiembrie 2020.

„Brașovul este un oraș cu tradiție în organizarea de festivaluri de jazz, aceasta fiind întreruptă în 2009. Asociația Fanzin a dorit totuși să continue să ofere publicului spectacole de jazz de calitate, actuale, care să le satisfacă nevoile și să se ridice la nivelul așteptărilor lor. După teatru, stand-up și film, ne-am spus că ar trebui să completăm paleta și cu un festival de muzică. Astfel am ales jazz-ul și blues-ul. Prima ediție a fost una pilot și a avut loc în anul 2013. Atunci au fost doar două seri de muzică, însă ne-a plăcut atât de mult atmosfera evenimentului încât am decis să continuăm să îl organizăm. Uite că am ajuns la ediția a VIII-a”, a spus Mihaela Anuţoiu.

Anna Antal
Foto: Diana Bobeș

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.