Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/05/2020
Muzică

Dirijoarea Nil Venditti și violoncelistul Octavian Lup, invitații concertelor online de joi și vineri, oferite de Filarmonica de Stat Sibiu

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Dirijoarea Nil Venditti și violoncelistul Octavian Lup, invitații concertelor online de joi și vineri, oferite de Filarmonica de Stat Sibiu Share Dirijoarea Nil Venditti și violoncelistul Octavian Lup, invitații concertelor online de joi și vineri, oferite de Filarmonica de Stat Sibiu


Tânăra dirijoare Nil Venditti va concerta, din nou, la Sibiu. Filarmonica de Stat va aduce online întâlnirile cu artista joi și vineri, respectiv în 7 și 8 mai, de la ora 19. Evenimentele din “Stagiunea Online” sunt difuzate pe site-ul instituției și pe pagina oficială de Facebook.

“La patru luni de la prezența fizică în Sala Thalia, dirijoarea Nil Venditti (Italia) este programată pentru o nouă înâlnire cu publicul sibian, de această data în cadrul Stagiunii Online, joi și vineri (7 și 8 mai). Vom asculta împreună poemul simfonic ”Stepele din Asia Centrală” de Alexandr Borodin, Simfonia nr.1 în re minor de Serghei Rahmaninov și ”Concertul pentru violoncel și orchestra în mi minor” de Richard Addinsell. Pentru acesta din urmă, publicul se va reîntâlni cu solistul Octavian Lup”, spun reprezentanții Filarmonicii de Stat Sibiu.

Poemul simfonic “Stepele din Asia Centrală” a fost compus de Borodin în anul 1880, cu ocazia aniversării a 25 de ani de domnie a ţarului Alexandru al II-lea. A fost executată la Sankt Petersburg, pe data de 8 aprilie 1880, sub conducerea orchestrală a lui Rimski-Korsakov. La vârsta de doar 26 de ani, Nil Venditti se bucură de aprecierea unor orchestre precum Orchestra Simfonică ”Bilkent”, Orchestră Filarmonicii din Slovenia și ”Orchestra della Toscana”, unde a fost numită dirijor principal invitat pentru stagiunea 2020-2021. Conform Filarmonicii de Stat Sibiu, luna ianuarie 2020 i-a adus artistei debuturi în Olanda și Elveția, asistând dirijori precum Marc Albrecht și Paavo Järvi.

Octavian Lup, absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, a început studiul violoncelului la vârsta de șapte ani la Liceul de Muzică “Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca. În anul 2011, și-a perfecționat studiile la Conservatorul Național Superior din Paris, iar în prezent este doctor în muzică și artist instrumentist al Operei Naționale din București.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.