Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/04/2020
Lifestyle

De câte ori te-ai întrebat până acum dacă îți poți face planuri de vacanță pentru vara aceasta? Iată și răspunsul oficial!

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii De câte ori te-ai întrebat până acum dacă îți poți face planuri de vacanță pentru vara aceasta? Iată și răspunsul oficial! Share De câte ori te-ai întrebat până acum dacă îți poți face planuri de vacanță pentru vara aceasta? Iată și răspunsul oficial!


Starea de urgență decretată în România se va încheia pe 15 mai, iar companiile aeriene au anunțat deja că, de la sfârșitul lunii aprilie, își reiau zborurile, astfel că mulți români se întreabă dacă vor putea pleca în vacanță la vară.

Iată ce a răspuns șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, la întrebarea: „Să-mi fac planuri de concediu în această vară?”:

„În primul rând, unde vrea să facă concediul, și în al doilea rând, indiferent de unde vrea să îl facă, aș fi rezervat să îi spun să își facă acum planuri de vacanță. I-aș zice să aștepte și să vadă cum evoluează situația. De exemplu, sunt țări care deja au anunțat că primesc oamenii numai dacă au certificat că s-au testat și sunt negativi COVID, certificat recent. Însemnătatea certificatului este oricum foarte redusă, pentru că poți fi negativ astăzi și după câteva zile să devii pozitiv. Acele «pașapoarte COVID-19» de care vorbea și OMS dau statusul persoanei la momentul testului și nu peste două, trei zile când ajunge în țara respectivă. (…) Aș fi încă rezervat să spun cuiva să-și facă facă planuri de vacanță și să plece în concediu, pentru că nu pot să spun acest lucru până nu vedem evoluția coronavirusului, nu numai în România, ci și în alte zone. (…) Așa că încă e devreme să vorbim de concedii“, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută