Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 22/04/2020
Film

Astra Film Online – Filme Premiate

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Astra Film Online – Filme Premiate Share Astra Film Online – Filme Premiate


Astra Film pune la dispoziție, în online, filme de nonficțiune premiate din întreaga lume.

Cu un focus pe diversitate, complexitate culturală, valori morale și solidaritate, începând de joi, 23 aprilie, la ora 19 sunteți invitați  să urmăriți programul Astra Film Online. Filmele din program vor putea fi vizionate pe site-ul festivalului și pe paginile de Facebook

" "

Premiera programului începe cu difuzarea filmului Transalpina- Drumul Regilor, în regia lui Dumitru Budrala.

Regizorul scoate la suprafață poveștile ascunse de miturile locurilor, trecând în afara faptelor și datelor consemnate cronologic, revelând schimbările vremurilor, dar reușind să păstreze spiritul acestora. Filmul a fost lansat cu ocazia centenarului României în cadrul Astra Film Festival, iar la proiecțiile speciale care au avut loc în prezența regizorului în localitățile Transalpinei, la Sibiu, Săliștea Sibiului, Șugag, Novacii Gorjului și la Mănăstirea Oașa, sălile au fost arhipline iar spectatorii s-au lăsat conduși de emoții pe drumul tainic al legendelor din spatele filonului istoric.

Astra Film Online - Filme Premiate

Programul filmelor Astra Film Online în perioada 24-26 aprilie:

Vineri, 24 aprilie, orele 19:00 și 22:00- Matthew’s Laws/Regulile lui Matthijs r. Marc Schmidt/ Olanda/2012/72 min

Matthijs, diagnosticat cu autism, încearcă din răsputeri să ordoneze haosul din jurul lui. Deși este o persoană fragilă, inteligența lui îi permite să își organizeze fiecare moment al zilei. Conflictul apare atunci când este nevoit să părăsească interiorul sigur al casei lui și să interacționeze cu vecinii săi. Profitând de relația de prietenie înfiripată încă din copilărie, regizorul Marc Schmidt și Matthijs clarifică încă de la începutul filmului un set de reguli pentru munca lor. Din acest moment, Marc filmează în prim plan, alternând scene din viața de zi cu zi, cu fotografii care încadrează detaliile casei, însoțite de note din jurnalul privat al lui Matthij.

 

Sâmbătă, 25 aprilie, orele 19:00 și 22:00- MARMATO/MARMATO r. Mark Grieco/USA, Columbia/2014/88 min

Filmul a avut premiera la Sundance în 2014, și spune povestea condiției unor mineri din Marmato, Columbia. Regizorul a descoperit această comunitate în timpul excursiei lui în America de Sud, după un an în care a trecut prin Bolivia, Peru, Ecuador și Venezuela până a găsit Marmato, un oraș unde minerii extrag zăcămintele de aur la scară mică, folosind metode arhaice, practică ce le-a permis să contribuie la economia locală și să creeze o micro-cultură fascinantă. Pentru că echipa de filmare a fost redusă doar la o singură persoană, Mark Grieco a avut șansa să cunoască oamenii locului mult mai profund, astfel portretizând într-o manieră intimă și onestă viața din comunitate.

Duminică, 26 aprilie, orele 19:00 și 22:00- Dancing alone/Dansând de unul singur r. Biene Pilavci/Germania/2012/98 min

Filmul spune povestea Bienei și a familiei ei cu care are o relație tensionată, după ce la vârsta de 12 ani fuge de acasă și ajunge într-un orfelinat, lăsând în urmă o familie marcată de ură și violență. La vârsta de 33 de ani, își propune să îi reîntâlnească pe toți membrii familiei sale – mama, tatăl, fratele și surorile, în încercarea de a înțelege și de a-și clarifica trecutul. Revederea nu e dorită însă de nimeni, iar relațiile sunt în continuare tensionate, complexe, alterate de amintirile brutale din copilărie, de abuzurile fizice și sexuale. Puternic, șocant și neobișnuit, acest film este o reflecție crudă, fără menajamente a unui prezent aflat într-o imposibilă reconciliere cu trecutul.

După perioada 24-26 aprilie, Astra Film Online vă va da întâlnire cu experiențe cinematografice veritabile în fiecare săptămână.

“Astra Film mulțumește regizorilor care și-au arătat susținerea față de inițiativa noastră de a redifuza în online filme remarcabile din întreaga lume. De asemenea, pentru publicul tânăr de acasă avem în pregătire un program special cu filme de la Astra Film Junior.”, declară directorul festivalului Dumitru Budrala.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută