Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/04/2020
Lifestyle

TRAVEL | Barcelona cu gust metalic și Deftones

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii TRAVEL | Barcelona cu gust metalic și Deftones Share TRAVEL | Barcelona cu gust metalic și Deftones


Barcelona este un oraș superb, pe care mulți și-l amintesc sau vizualizează ca fiind exotic, cu plaje, palmieri și în multe culori.

Și așa este, dar Barcelona poate fi multe lucruri, pentru că este un oraș extrem de divers și care oferă atât de multe încât probabil că trebuie să te muți aici pentru a-l descoperi în toată splendoarea și în toate detaliile.

Pe 7 iulie, în Barcelona (la sala concerte Razzmatazz) va susține un concert trupa americană Deftones, de alternative metal, și este o ocazie bună de a descoperi că acest oraș poate avea și un gust mai „metalic”, mai dur, mai hardcore, nu doar turistic.  

TRAVEL | Barcelona cu gust metalic și Deftones

De aceea, de această dată îți propunem 3 alternative la atracțiile turistice din acest oraș superb, care să meargă perfect cu muzica și atmosfera de dinainte de concertul Deftones.

Le-am făcut pereche și cu câte o piesă de pe albumul „Gore” din 2016, pentru că cel pe care-l vor lua în turneul ce va ajunge și în Barcelona n-a fost încă lansat oficial. 

Cei mai mulți turiști preferă plimbările pe Rambla, artera principală a orașului, dar asta îi ține departe de labirintul de străduțe din care este compus Cartierul Gotic. De exemplu, în loc să iei parte la mareea de turiști care se scurge pe Rambla spre mare, mai bine te duci în Plaça d’Isidre Nonell (cu piesa „Hearts/Wires” în căști), unde vei găsi instalația El Món Neix en Cada Besada (The World Begins With Every Kiss) de Joan Fontcuberta.

Aceasta este compusă din 4000 de fotografii pe tema libertate, făcute de locuitorii Barcelonei. Fotografiile au fost transformate în plăcuțe de ceramică și aranjate în așa fel încât să formeze un sărut. 

TRAVEL | Barcelona cu gust metalic și Deftones

credit photo: https://cat.elpais.com/

Un alt obiectiv la care poți sta chiar o zi la coadă pentru a-l vizita este Sagrada Familia. Este într-adevăr o clădire impresionantă, atât în interior, cât și în exterior.

Dar, dacă nu ești dispus să pierzi atât de mult timp sau pur și simplu n-ai chef să te simți turist, baga piesa „Xenon” în urechi și mergi spre Torre Agbar (la intersecția bulevardelor Avinguda Diagonal și Carrer Badajoz), dar pe timp de noapte.

Vei găsi aici o clădire impresionantă de 38 de etaje și care oferă un adevărat spectacol psihedelic după lăsarea întunericului. A fost proiectată de arhitectul francez Jean Nouvel și a devenit unul dintre simbolurile moderne ale orașului. 

TRAVEL | Barcelona cu gust metalic și Deftones

credit photo:https://www.barcelona.cat/

În Barcelona se găsesc numeroase catedrale, dar toate care sunt aflate în centrul orașului sunt foarte aglomerate. Cu adevărat impresionantă, este Temple Expiatori del Sagrat Cor, datorită faptului că se află în vârful dealului Tibidabo, oferind o priveliște superbă. Pare dintr-o cu totul altă lume… sau alt oraș, pentru că, de fapt, designul a fost inspirat din cel al catedralei Sacré-Cœur din Paris. Unde mai pui că tot aici se află și cel mai renumit parc de distracții din întreaga Spanie: Tibidabo Amusement Park. Poate de aceea, piesa „Prayers/Triangles” merge de minune ascultată în acest loc.  

Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.